بررسی اثرات ناشی از پخش نفت در اکوسیستم های دریایی و ارئه راهکار های بهینه کنترل و کاهش اثرات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE07_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه زلقی

کارشناس ارشد آلودگی های محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، اهواز ، ایران

غلامرضا گودرزی

عضو هیئت علمی علوم پزشکی جندی شاپور اهواز – عضو مرکز تحقیقات و فناوری های زیست محیطی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران

مهدی نورزادحداد

استادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران

سحر گراوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

زمینه: فرآورده های نفتی از پرمصرف ترین مواد شیمیایی در دنیای مدرن امروز محسوب می شوند. حفاری چاه های دریایی با مشکلات و خطرات زیست محیطی زیادی همراه است. سکوهای نفتی داخل آب، عملیات تانکرها، تصادف نفت کش ها و اضافه شدن آبها ورود خانه های کثیف به دریا از مهمترین عوامل پخش آلودگی های نفتی در دریا به شمار می رود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ناشی از پخش نفت در اکوسیستم های دریایی می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه به روش مروری_توصیفی بر روی مطالعات انجام شده در مورد اثرات ناشی از پخش نفت در اکوسیستم های دریایی بر مبنای مرور مقالات موجود جمع اوری گردید. معیار ورود اطلاعات مقالات مرتبط با موضوع و حاوی کلمات کلیدی تحقیق بوده است.یافته ها: نتایج نشان داد که پخش نفت در اکوسیستم های دریایی می تواند خسارت های جبران ناپذیری به محیط زیست، گونه های جانوری و انسان وارد ساخته و موجب اثرات نامطلوب زیست محیطی، مرگ جانداران دریایی، نامناسب شدن غذاهای دریایی برای مصرف انسانی، کاهش قدرت پرواز پرندگان دریایی به دلیل آغشته شدن پرها به مواد نفتی واثرات منفی دیگر می شود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعات نشان داد که اگرچه پیشگیری وجلوگیری از انتشار و نشت آلودگی، همواره بهترین راهکار بوده است؛ اما واکنش سریع و مناسب در هنگام وقوع حادثه، مستلزم داشتن آگاهی و دانش کافی در مورد روشهای مختلف جمع آوری آلودگی ها است.

کلیدواژه ها

هیدروکربن، آلودگی نفتی، فتو اکسیداسیون، محیط زیست دریا، حفاری چاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.