مدل سازی 2 بعدی هندسی ناپیوستگی ها در نرم افزار تحلیل عددی UDEC و رفع عیب آن با استفاده از برنامه 3DMG

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC05_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی گودرزی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مکانیک سنگ

علیرضا یاراحمدی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی معدن و متالوژی دانشگاه یزد

چکیده

مدل سازی هندسی یک توده سنگ درزه دار اساس مدل سازی های مکانیکی و تحلیل های پایداری آن توده سنگ می باشد. نرم افزار UDEC جهت تحلیل عددی توده سنگ های درزه دار ارائه شده است. مدل سازی هندسی در این نرم افزار به روش آماری و بدون انتخاب نوع توزیع پارامترهای هندسی ناپیوستگی ها صورت می پذیرد و این از جمله معایب این نرم افزار می باشد. برنامه 3DGM جهت مدل سازی هندسی سه بعدی توده سنگ های درزه دار در محیط نرم افزاری Mathematica توسط نویسندگان تهیه شده است. از ویژگی های 3DGM می توان به مدل سازی اماری به روش سیستم ناپیوستگی های محدود و نامحدود ، مدل سازی بر اساس پارامترها و توابع آماری بدست آمده از اطلاعات برداشت شده ارائه فرم گرافیکی سه بعدی از توده سنگ شبیه سازی شده ایجاد مقاطع دلخواه در هر نقطه از بلوک و همچنین قابلیت اخذ فایل قابل ورود به نرم افزارهای UDEC و 3DEC اشاره نمود که نتیجه اخیر می تواند به خوبی عیب مدل سازی هندسی در نرم افزار UDEC را پوشش دهد.

کلیدواژه ها

توده سنگ، ناپیوستگی ها، مدل سازی هندسی، نرم افزار 3DGM ،UDEC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.