بررسی ارتباط ضخامت سازند دشتک با فشار درون سازندی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC05_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم عرفانی

دانشجوی ارشد مهندسی نفت دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران

عباس بحرودی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران

سامان عرفانی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی دانشکده فنی فومن دانشگاه تهران ، فومن

چکیده

مخازن گروه دهرم در اعماق زیادی قرار رگفته و افق های جدایش میانی در بالای آن قرار دارند. این افق ها در شرایط خاص ایجاد ضخیم شدگی و جابه جایی محوری می نمایند. یافتن هندسه واقعی ساختمان ها در افق دهرم جهت تعیین محل حفاری از اهمیت و پیچیدگی زیادی برخوردار می باشد یکی از افق های جدایش میانی در ناحیه فارس، سازند دشتک است. با توجه به حفاری های صورت گرفته این ناحیه از لحاظ سنگ شناسی تبخیری بوده و در اعماق دچار خاصیت پلاستیکی می شود لذا در مقابل تنش های اعمالی همانند افق های غیر تبخیری عمل می کند. هرگونه تغییر در مقدار ضخامت و یا فشار درون سازندی در واحدهای نامقاوم تبخیری می تواند تاثیری مستقیم بر فعالیت های اکتشافی از جمله حفرای چاه های جدید داشته باشد یکی از عوامل مهم تاثیرگذار روی تغییرات ضخامت در این سازند فشار درون سازندی است. در این مطالعه ارتباط این عامل و تغییرات ضخامت سازند دشتک بدین صورت مورد بررسی قرار گرفت که سازند یاد شده به 8 زون تقسیم شده و بعد از نرمال سازی فشار درون سازندی در هر زون ارتباط بین این دو پارامتر بدست آمد. همبستگی 75% تا 80% نشان از این دارد که فشار درون سازندی نیز در کنار عوامل کنترل کننده موجب تغیرات ضخامت سازند دشتک می شود.

کلیدواژه ها

سازند دشتک، فشار درون سازندی، کمربند چین خورده - رانده، زاگرس ، افق جدایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.