بهینه سازی مبدل های حرارتی با رویکرد حرارتی و هیدرولیکی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس مبدل های گرمایی
- کد COI اختصاصی: MOBADDEL06_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1208
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
چکیده
مبدل های حرارتی دستگاه هایی هستند که تبادل حرارت بین دو یا چند سیال با دماهای مختلف را بدون آن که با یکدیگر مخلوط شوند ، برقرار می کنند.انواع بسیاری از مبدل های حرارتی برای استفاده در محدوده های وسیعی از کاربردهای صنعتی از قبیل نیروگاه های بخار ،کارخانه های صنایع شیمیایی،گرمایش و تهویه مطبوع ساختمان ها و... در ابعاد مختلف ساخته شده و کاربرد دارند.مبدل ها بر مبنای کاربرد در واحدهای صنعتی انواع متفاوتی دارند.یکی از متداول ترین انواع آن ها، مبدل های پوسته – لوله ای است که طراحی آن ها مانند سایر مبدل ها در دو مرحله مجزا انجام می گیرد؛طراحی ترموهیدرولیکی و طراحی مکانیکی.برای بهینه سازی ترموهیدرولیکی در یک مبدل باید تمام جوانب طراحی را در یک مبدل حرارتی در نظر گرفت تا مبدل در راستای انتقال حرارت بین دو سیال با کمترین هزینه و افت فشار همراه باشد.به عبارت دیگر تلاش می شود که بازده انتقال حرارت مبدل به بالاترین مقدار خود برسد.برای بهینه سازی ترموهیدرولیکی در یک مبدل باید تمام جوانب طراحی را در یک حرارتی در نظر گرفت تا مبدل حرارتی در راستای انتقال حرارت بین دو سیال با کمترین مسائل افت همراه باشد.در پژوهش پیش رو بعد از آشنایی مختصر با مبدل حرارتی و کاربرد آن، به گزیده ای از مطالب مفید در باب طراحی ترموهیدرولیکی مبدل ها پرداخته ایم.در فصل سوم طراحی بهینه مبدل های پوسته-لوله ای بررسی شده است. سپس تاثیر شکل هندسی مبدل و تولیدآنتروپی در آن بر بهینه سازی مطرح شده است.تکنولوژی پینچ از جدیدترین مباحثی است که در زمینه بهینه سازی به وجود آمده و هم اکنون نیز پژوهشگران زیادی درحال تحقیق و توسعه آن هستند. تاثیر این پدیده بر روی بهینه سازی در فصل پنجم مورد بحث قرار گرفته است.مباحث اقتصادی می بایست در هر فرآیند تولیدی در نظرگرفته شوند.در فصل ششم به بررسی بهینه سازی هزینه ها در مبدل های حرارتی پرداخته ایم.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.