استفاده از نماهای هوشمند در طراحی موزهها به منظور کاهش مصرف انرژی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: نخستین همایش ملی سیستم های هوشمند مدیریت ساختمان با رویکرد بهینه سازی مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: QBMS01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1698
نویسندگان
استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی پردیسان فریدونکنار
چکیده
در طول سالهای اخیر، علاقه فزایندهای در توسعه راهحلهای نوآورانه برای افزایش پایداری در ساختمانها مشاهده شده است. در این روند، نمای ساختمان به عنوان حد فاصل فضای درون و بیرون، نقش مهمی را در جهت مصرف بهینه انرژی ازیک سو و بهرهمندی از انرژیهای طبیعی تجدیدپذیر را ایفا میکند. از آنجایی که موزهها برای حفظ و نگهداری آثار خود و ایجاد شرایط مناسب فضایی و بصری، مصرفکننده مقدار قابل توجهی از انرژیهای تجدیدناپذیر هستند؛ نماهای هوشمند یکی از بهترین گزینهها در مدیریت تعامل بین فضای داخل و خارج موزهها میباشند. این مقاله با هدف بررسی تأثیر و اهمیتنماهای هوشمند در صرفهجویی انرژی در موزهها، ابتدا نماهای هوشمند و ویژگیهایشان را معرفی میکند و سپس به بررسی یکی از نمونههای نماهای هوشمند یعنی نماهای جنبشی میپردازد. نماهای جنبشی علاوه بر اینکه میتوانند انرژی مورد نیازخود را تأمین کنند، قادرند که اتلاف انرژی را نیز به حداقل برسانند و از این رو نقش مهمی در مدیریت انرژی ایفا میکنند. با استفاده از نماهای جنبشی در طراحی موزهها، مصرف انرژی در موزه به میزان زیادی کاهش پیدا میکند و شرایط آسایش کاربران در داخل موزه فراهم میگردد که این امر، راهکاری مناسب و اقتصادی به منظور دستیابی به یک معماری پایدار است.کلیدواژه ها
معماری پایدار ، موزهها – نماهای جنبشی – نماهای هوشمندمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و هتلداری پایدار
- تآثیر قابلیت های اکوتوریسم بر تصویر مقصد و دیدار مجدد گردشگر(مطالعه موردی: استان مازندران)
- بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه گردشگری ورزشی با احداث پارک آبی در شهرستان نوشهر
- فرصتها و تهدیدهای استقرار شهر الکترونیک در توسعه پایدار شهرهای ایران
- سیر اندیشه ها در طرح انگاره حق به شهر مطالعه موردی: اندیشه های وبر، لوفور و هاروی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.