چکیده تأثیر محافظهکاری بر ریسک ورشکستگی شرکتها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جایگاه مدیریت و حسابداری در دنیای نوین کسب و کار، اقتصاد و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: NATIONCONF01_480
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نعمتی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

مصطفی عبادی

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

علی اسمعیل زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

رقابت روزافزون بنگاه های اقتصادی، دست یابی به سود را محدود و احتمال ورشکستگی را افزایش داده است. تصمی مگیری درمسائل مالی همواره با ریسک و عدم اطمینان همراه بوده است، یکی از را ههای کمک به سرمایه گذاران ارائه الگوهای پیش بینیدرباره دورنمای کلی شرکت است. به اعتقاد بیور پیش بینی بدون اخذ تصمیم امکان پذیر است ولی کوچک ترین تصمی مگیری رانمی توان بدون پیش بینی انجام داد. الگوهای پیش بینی ورشکستگی یکی از ابزارهای برآورد وضع آینده است.لذا هدف از این تحقیق بررسی تأثیر محافظهکاری بر خطر ورشکستگی شرک تها می باشد. بدین منظور با استفاده از نمونهآماری متشکل از 141 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1331 لغایت 1331 با روش رگرسیونپنل دیتا و با نرم افزار Eviews به بررسی فرضیه های تدوین شده اقدام گردید.نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که اعمال محافظهکاری بر خطر ورشکستگی شرک تهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران دارای رابطه معکوس و معناداری است. بدین صورت که با افزایش یک درصدی در اعمال محافظهکاری مالی، خطرورشکستگی کاهش می یابد. همچنین نتایج حاصل از تحقیق تصریح نمود که بین درجه اهرم مالی شرکت و اندازه شرکت با خطرورشکستگی رابطه منفی و معنادار ولی این رابطه بین نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری با خطر ورشکستگی به صورت مثبت ومعنادار است.

کلیدواژه ها

محافظهکاری مالی، ریسک ورشکستگی، اهرم مالی، اندازه شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.