بررسی قابلیت کاربرد بتن با سبک دانه طبیعی در سبک سازی ساختمان ها

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش مقابله با سوانح طبیعی
  • کد COI اختصاصی: GEODM02_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر رمضانیانپور

مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، بخش بتن

علیرضا پورخورشیدی

مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، بخش بتن

میثم نجیمی

مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، بخش بتن

چکیده

سبک دانه های طبیعی با مشخصات خاص که در برخی از مناطق دنیا یافت میشوند، جهت تولید انواع بتن های سبک، بخصوص بتن های سبک عایق حرارت (غیر سازه ای) و بتن های سبک با مقاومت متوسط (نیمه سازه ای) و در بعضی از موارد، بتن سبک سازه ای قابل استفاده می باشند. کشور ایران دارای پتانسیل فراوان سبک دانه های طبیعی می باشد که بررسی های چندانی نیز در مورد خواص آنها و قابلیت کاربرد آنها بعنوان سنگدانه جهت ساخت بتن سبک انجام نگرفته استف از جمله منابع سبک دانه موجود در کشور ایران، پوکه طبیعی دامنه کوه دماوند است. پوکه معدنی، سنگدانه های سبک حاصل از فعالیتهای آتشفشانی است که به علت داشتن مزایایی چون جرم حجمی بسیار کم (حدود 700 کیلوگرم بر متر مکعب) در مقایسه با مصالح ساختمانی مشابه از قبیل شن و ماسه و دارا بودن درجه سختی بالا بهعنوان سبک دانه های طبیعی در ساخت بتن سبک بکار می رود. بر اساس بررسی های انجام شده این سبک دانه ا زجنس پومیس (Pumice) است. رنگ این ماده معدنی، سفید یا خاکستری مایل به سفید یا زرد است و دارای دانه بندی متفاوت از ذرات غباری تاقطعات بزرگ با قطر بیش از 100 میلی متر استکه هر یک از اندازه های مذکور برای مصارف بخصوصی به کار میروند. هدف از انجام این تحقیق ، بررسی خواص یکی ازمعان پوکه دامنه کوه دماوند است. این پوکه معدنی در شیب بندی بام و کف ساختمانها، تهیه بولک ها باربر سبک و قطعات جدا کننده و نیز به عنوان عایق حرارت و ... بکار می رود. نتایج این تحقیق نشان میدهد که این نوع سنگدانه سبک طبیعی، قابلیت کاربرد در ساخت بتن نیمه سازه ای و غیر سازه ای را دارا می باشد و با توجه به حجم فراوان معادن آن در کشور می تواند به عنوان جایگزینی مناسبی به جای قطعات بنایی سنگین باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.