مقایسه روش های مختلف تعیین اثرات ساختگاه در مشهد با استفاده از شبکه لرزه نگاری خراسان

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش مقابله با سوانح طبیعی
  • کد COI اختصاصی: GEODM02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد زارعان

مرکز زمین لرزه شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

حسین صادقی

مرکز زمین لرزه شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

ابراهیم حق شناس

گروه ژئوتکنیک، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

ساناز چایچی زاده

موسسه ژئوفیزیک ، دانشگاه تهران

چکیده

در این مقاله اثر ساختگاه ایستگاه مهد شبکه لرزه نگاری خراسان واقع در پردیس دانشگاه فردوسی مشهد با استفاده از روش های 1) نسبت طیفی استاندارد نسبت به ایستگاه مرجع نجفی، 2) تابع گیرنده، 3) نسبت طیفی افقی به عمودی رکوردهای نوفه و 4) معکوس خطی، تعیین گردید . در این مطالعه از 18 رخداد منطقه ای ثبت شده در ایستگاه های مشهد ونجفی با نسبت سیگنال به نوفه نسبتا خوب همچنین از یک پنجره 60 دقیقه ای امواج نوفه طبیعی استفاده گردید. نتایج حاصل بر حسب فرکانس های غالب و سطوح تقویت با یکدیگر مقایسه شدند. در هر چهار روش فرکانس پایه برای ساختگاه یکسان تعیین گردید اما از نظر سطوح قویت نتایج متفاوتی به دست امد. بعلاوه دو روش نسبت طیفی استاندارد و معکوس خطی نتایج مشابهی را بدست دادند ولی درروش معکوس خطی انحرافمعیار مقادیر تقویت بسیار کمتر از روش اول به دست امدند. روشهای نسبت طیفی افقی به عمودی تنها قادر به تعیین فرکانس پایه ساختگاه بودند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.