ارزیابی تأثیر ضد عفونی بذر با قارچکش بر برخی خصوصیات کیفی و قابلیت انبارمانی بذر گلرنگ در شرایط آزمایشگاه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_1520
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 864
نویسندگان
فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج
چکیده
هدف: با توجه به اهمیت ضدعفونی بذر و تأثیراتش در کنترل بیماری و کاهش هزینه ها، تاثیر آنرا بر شاخصهای قدرت بذر، قابلیت انبارمانی و نحوه سبزشدن و استقرار گیاهچه و کنترل بیماری زنگ گلرنگ که از بیماریهای مهم بذرزاد گلرنگ بوده و نقش بسزایی در عدم سبزشدن و کاهش دارد مورد بررسی قرار گرفت.روش: عوامل مورد بررسی شامل فاکتور اول عدم آلودگی و آلودگی به تلیوسپورهای قارچ عامل بیماری زنگ گلرنگ، فاکتور دوم عدم ضدعفونی و ضدعفونی بذر با قارچکشهای کاربندازیم، کربوکسین تیرام و تبوکونازول و فاکتور سوم مدت زمان نگهداری بذر پس از ضدعفونی به مدت صفر، 45، 90 و 180 روزبود.نتایج: نتایج تجزیه واریانس نشان داد که برای صفت درصد جوانه زنی نهایی تیمار ضدعفونی بذر با قارچکش اثر معنیداری داشت (0/01> =P). و اثر متقابل تیمار آلودگی*ضدعفونی با قارچکش معنیدار بود (0/05> =P) . بیشترین درصد جوانه زنی نهایی مربوط به تیمار ضدعفونی بذر با قارچکش تبوکونازول × عدم آلودگی به میزان 96/33 درصد بود. برای صفت درصد گیاهچه عادی اثرات ساده تیمارهای آلودگی و ضدعفونی بذر با قارچکش و مدت زمان انبارمانی بذر و نیز اثر متقابل تیمار آلودگی * ضدعفونی با قارچکش معنیدار بود (0/01> =P). بیشترین درصد گیاهچه عادی مربوط به تیمار ضدعفونی بذر با قارچکش تبوکونازول × عدم آلودگی به میزان 78/5 درصد بود.کلیدواژه ها
بذر، آلودگی، قارچکش، زمان نگهداری، جوانه زنی، بنیه گیاهچهمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.