شناسایی نشانگرهای ریزماهواره در توالی یابی RNA زعفران با استفاده از نسل دوم توالی یابی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_1433
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه محمودی

دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس

احمد معینی

دانشیار دانشگاه تربیت مدرس

سید مجتبی خیام نکویی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

محسن مردی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

چکیده

زعفران ،(Crocus Cativus L.)، مهمترین و گرانترین ادویه دنیا، گیاهی تریپلوئید (24=2n=3X) با تکثیر رویشی میباشد. جنس Crocus عضوی از خانواده بزرگ Iridaceae میباشد که در حدود 60 جنس و 1500 گونه را شامل میشود. علارغم وجود محصولات اقتصادی با کیفیت و عناوین مختلف از این ادویه مهم؛ که میتواند نشاندهنده وجود اکوتایپ یا گونه های تجاری در زعفران باشد؛ تنوع ژنتیکی موجود در زعفران زراعی در دنیا ناشناخته است و بودن یا نبودن تنوع ژنتیکی در این گیاه همواره یکی از سئوالات مهم محققان بوده است. مارکرهای ملکولی به طور گستردهای برای نقشه یابی ژنهای مهم، بررسی تنوع ژنتیکی، مطالعه ساختارهای جمعیتی و کمک به اصلاح محصولات زراعی به کار گرفته شدهاند. با توجه به اهمیت زعفران و کمبود نشانگرهای ملکولی کاربردیدر آن نیاز به یک رویکرد با کارآمدی و سرعت بالا در توسعه نشانگرهای ملکولی مفیدتر برای تهیه نشانگرهای مولکولی در گیاه زعفران بیش از پیش حس میشود. در این مطالعه، از کلاله زعفران قائن برای توالییابی به وسیله تکنولوژی توالی یابی با کارایی بالا (RNAseq)، برای ایجاد یک دامنه وسیعی از پایگاه داده های اطلاعاتی EST و توسعه یک دسته از مارکرهای EST-SSR استفاده شد. برطبق اطلاعات ما، این تحقیق، اولین بررسی کامل ترانسکریپتوم زعفران برای شناسایی نشانگرهای مولکولی میباشد. این پایگاه اطلاعاتی EST-SSR به عنوان یک منبع ارزشمندی برای کشف ژن های جدید، بررسی تنوع ژنتیکی، مطالعه ساختارهای جمعیتی و نیز اصلاح بر حسب گزینش مبتنی بر مارکر در زعفران خواهد بود.

کلیدواژه ها

توالی یابی، تنوع ژنتیکی، کلاله، زعفران، نشانگر ریزماهواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.