تاثیر شوری بر غلظت سدیم و پتاسیم اندام هوایی در سورگوم زراعی و وحشی ( قیاق)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_0885
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 817
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
عضوهیات علمی مرکز ملی تحقیقات شوری،
چکیده
شوری یکی از تنشهای محدود کننده تولیدات گیاهان در سطح جهان بویژه نواحی خشک و نیمه خشک به شمار میرود. زراعت ارقام زراعی متحمل به شوری یکی از راهکارهای مقابله با شوری به شمار میرود. با توجه به تحمل گونه های مختلف سورگوم به شرایط نامساعد محیطی از جمله شوری، هدف از این تحقیق تعیین تاثیر شوری بر غلظتهای سدیم و پتاسیم اندام هوایی ژنوتیپ مختلف سورگوم متعلق به دو گونه (Sorghum bicolor L. و S. halepense L) بوده است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل 3 سطح شوری: شاهد (آب شهری)، 7 و 14 دسی زیمنس بر متر و 4 ژنوتیپ سورگوم شامل ارقام سپیده، پگاه، لاین KFS2 و قیاق بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که شوری تاثیر بسیار معنیداری بر روی غلظت سدیم و پتاسیم اندام هوایی سورگوم داشته است. ژنوتیپهای سورگوم از نظر میزان پتاسیم اندام هوایی اختلاف معنی دار اما از نظر میزان سدیم اندام هوایی اختلاف غیرمعنیداری نشان دادند. کمترین میزان سدیم و بیشترین میزان پتاسیم در اندام هوایی به ترتیب به تیمار شاهد و رقم سورگوم پگاه اختصاص داشت.کلیدواژه ها
تنش شوری، غلظت یونی، سورگوم، تحمل به شوریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.