اثر زمان نشاکاری بر صفات مرتبط با فلورسانس کلروفیل a در ارقام برنج
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_0268
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 796
نویسندگان
دانشجوی دکترای زراعت
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
چکیده
به منظور بررسی تاثیرپذیری صفات مرتبط با فلورسانس کلروفیل a در ارقام برنج از شرایط محیطی، پژوهشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1392 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شد. به منظور مواجه شدن ارقام برنج با شرایط مختلف محیطی از سه زمان نشاکاری با فاصله 15 روزه استفاده شد. کرت های اصلی به سطوح زمان های نشاکاری و کرت های فرعی به ارقام برنج (هاشمی، درفک، سنگ جو، علی کاظمی، خزر و گوهر) اختصاص داده شدند. نتایج حاصله نشان داد که میزان حداکثر کارایی کوانتومی، فلورسانس صفر، فلورسانس حداکثر، فلورسانس متغیر و سرعت انتقال الکترون تحت تاثیر اثرات اصلی زمان نشاکاری و ارقام قرار می گیرند. بالاترین میزان حداکثر کارایی کوانتومی و فلورسانس متغیر در رقم گوهر به ترتیب بمیزان 0/77 و 1086 حاصل شد. کمترین میزان فلورسانس صفر نیز بمیزان 315/4 در رقم گوهر مشاهده گردید. از لحاظ فلورسانس حداکثر، ارقام علی کاظمی، گوهر و هاشمی بیشترین مقدار را به خود اختصاص دادند. بیشترین سرعت انتقال الکترون نیز در ارقام سنگ جو و خزر بترتیب بمیزان 145 و 134/4 مشاهده شد. نتایج حاصله از این پژوهش نشان داد که رقم گوهر با توجه به اینکه از میانگین بالاتری درصفاتی چون حداکثر کارایی کوانتومی و فلورسانس متغیر نسبت به سایر ارقام مورد مطالعه برخوردار بوده، میتواند از ارقام مقاوم به شرایط تنشزا همچون دمای بالا شناخته شود. به تاخیر افتادن زمان نشا کاری باعث روبرو شدن ارقام با شرایط نامساعد محیطی از جمله دماهای بالاتر گردید. این شرایط بر روی صفات مرتبط با فلورسانس کلروفیل a مانند حداکثر کارایی کوانتومی تاثیر منفی گذاشته و باعث نقصان کارکرد مناسب دستگاه فتوسنتزی شد. بنابراین بنظر می رسد تاخیر در زمان نشاکاری بعلت مواجه شدن ارقام با شرایط نامساعد محیطی بویژه در زمان رسیدگی دانه مناسب نیست.کلیدواژه ها
برنج، زمان نشاکاری، فلورسانس کلروفیلمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.