کیفیت خدمات و مدلهای سنجش میزان رضایتمندی از کیفیت خدمات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG01_487
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کوثری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، آباده، ایران

مریم محبی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی فارس،ایران

چکیده

امروزه در هر گوشه از جهان صنعتی که اقتصاد رقابتی، فضای انحصاری را در هم می شکند، نگرش مشتری مداری و کسب رضایت مشتری قانون کسب وکار تلقی شده و عدم توجه به آن سبب حذف از بازار میشود. سازمانهای امروزی با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی و برای کسب مزیت رقابتی، رضایتمشتری را در اولویت قرار داده اند. از سویی مشتریان نیز به عنوان یک عامل مهم و تأثیر گذار در موفقیت سازمان همواره در جستجوی عرضه کنندگانیهستند که کالا یا خدماتی به مراتب بهتر ارائه میکنند. از این رو سازمانها در صدد آن هستند که با سنجش میزان رضایتمندی مشتریان از ارائه خدمات،کیفیت خدمات سازمان خود را بهبود بخشیده و با جلب میزان بالاتری از رضایت مشتری به بخش گسترده تری از بازار دست یابند. در این مقاله سعی برآن است تا پس از واکاوی کیفیت خدمات به بررسی مدلهای مختلف مورد استفاده برای سنجش این متغیر پرداخته، مزایا و معایب آن مورد بحث و سیرتحولات آنها را مورد بررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

کیفیت خدمات، مدل سرکوال، مدل کانو، مدل تلفیقی سرکوال-کانو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.