بررسی نهادهای تاثیرگذار در تعیین الویتهای سیاستگذاری بهبود استفاده خردمندانه ازتالابها
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF02_0729
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 630
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیطزیست دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
دانشیار گروه محیط زیستدانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استادیار گروه محیطزیست دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
چکیده
سیاستگذاری محیطزیستی به عنوان یکی از شقوق سیاستگذاری عمومی دولت، ابزاری حقوقی سیاسی برای مدیریت مسائل محیطزیستی تلقی میشود. در حال حاضر یکی از مسائل محیطزیست، تخریب اکوسیستمها بهویژه تالابها است.کشور ما با توجه به شرایط ویژه و تقریباً استثنایی در جهان دارای انواع تالابها است. هرچند سلامت این اکوسیستمهای ارزشمند بهشدت با فشارهای محیطزیستی ناشی از فعالیتهای انسانی )به عنوان مثال شهرسازی، توسعهی صنعتی و غیره(مورد تهدید واقع شدهاست به طوری که تاکنون 7 تالاب از 42 تالاب بینالمللی ثبتشده در فهرست کنوانسیون رامسر در لیست مونترو قرار گرفتهاست. بنابراین تالابها برای مدیریت نیاز به سیاستهایی دارند که به نهادهای عملکردی توجه کنند که فقط استفاده پایدار را حمایت نکنند بلکه همچنین از رفاه جامعه نیز حمایت کنند. در کشاورزی و دامداری، استخراج ازمنابع تالاب برای ساختن خانه و دیگر فعالیتهای ساختمان سازی، فعالیتهای ماهیگیری، فعالیتهای فرهنگی، استفاده از آب و شکار، جمع آوری میوه و پوشش گیاهی و بهره برداری از گیاهان دارویی جنبههای نهادی تاثیر گذار مثل الگویرفتاری مردم، سنت، عرف و قوانین و آیین نامههای محلی وجود دارد که می توان با توجه به این نهادها به تعیین الویت سیاست مدیریت تالابها برای بهبود استفاده خردمندانه از آن پرداخت. متاسفانه تالابها در سطوح ملی در سیاستهای مدیریت منابع طبیعی موجود ازجمله آب، جنگل، زمین، کشاورزی و یا بخشهای دیگر پوشش داده میشوند. توسعهی بیانیه-ی سیاست منحصربهفرد تالاب میتواند قدم مهمی در تشخیص مشکلات تالاب و فراهم آوردن اقداماتی درجهت مقابله با آنها باشد. یک سیاست منحصربهفرد تالاب میتواند فرصت آشکاری باشد تا تالابها به عنوان اکوسیستمهایی که نیاز به نگرشهای متفاوت در مدیریت و حفاظتشان دارند، شناخته شوند و تحت اهداف مدیریتی دیگر بخشها پوشانده نشوند.کلیدواژه ها
سیاستگذاری، نهاد، تالاب، استفاده خردمندانه، معیشت پایدارمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.