تحریم ها و اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
  • کد COI اختصاصی: IECEUS02_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه رهنمون پیروج

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه زنجان

امیر جباری

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه زنجان

چکیده

تحریم ها از گذشته به عنوان ابزاری برای تهدید، تنبه، تغییر رفتار کشورها و نیز برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی به کار می روند. امریکا به عنوان کشوری پیشتاز در اعمال تحریم ها، از آغاز انقلاب اسلامی ایران تاکنون، به بهانه های گوناگون، دست به تحریم علیه ایران زده و یا سازمان ملل متحد و دیگر کشورها را نیز با خود متحد کرده است. اقتصاد مقاومتی، مدلسازی ویژه ای از سازوکارهای اقتصادی است که در آن اقتصاد کشور، با فرض وجود حداکثر تحریم ها، روند روبه رشد خود را حفظ کرده و کمترین صدمه را ببیند. اقتصاد مقاومتی، مختص زمان تحریم و جنگ نیست، بلکه چشم انداز بلند مدت جهت رشد اقتصادی را ترسیم می کند. در این مقاله با بررسی و مطالعات انجام شده، به ماهیت و علل تحریم و اقتصاد مقاومتی رسیده و در این راستا به راهکارهایی همچون: ایجاد سیستم ذخیره ای مناسب برای انبار کردن کالاهای ضروری کشور، تقویت تولید داخل در راستای خودکفایی در تولید کالاهای ضروری، اولویت دادن به استخراج نفت و گاز از میادین مشترک نفت و گاز (با کشورهای دیگر)، اصلاح اولویت های وارداتی و بهبود نظام مالیات دست یافته ایم.

کلیدواژه ها

تحریم اقتصادی، امریکا، اقتصاد مقاومتی، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.