مروری بر نشست کپنهاگ در رابطه با تغییرات آب و هواییبر اساس مستندات واقعی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خشکسالی و تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: NCDCC01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 914
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود نیک نژاد

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

چکیده

مهمترین فاجعه ای که در قرن اخیر مطرح است گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی بر اثر تولید گازهای گلخان ه ای ناشی از سوخت هایفسیلی می باشد که عمدتاً توسط کشور های بزرگ صنعتی صورت می گیرد و محیط زیست را که یک میراث مشترک بشری است قربانی280 بود که هم اکنون به ppm منافع اقتصادی کوتاه مدت خود می نمایند. مطالعات نشان می دهد قبل از صنعتی شد ن ، غلظت این گازها380 رسیده است و علاوه بر آلودگیهای زیست محیطی منجر به افز ایش خطرات جوی، گرم شدن زمین و تشدید بلایای طبیعی از ppmجمله سیلاب ها، خشکسالی ها، و آب شدن ی خ های قطبی شده است . حال که تا دو سال دیگر اعتبار پیمان کیوتو به پایان م ی رسدکشورهای جهان درصدد جایگزینی پیمان تازه ای به جا ی پیمان مذکور هستند، پیمان جدید هفتم دسام ب ر 2009 در شهر کپنهاگ کشوردانمارک برگزار شد که هدف نهایی آن کاهش تولید گازهای گلخانه ای بود . کشورهایی نظیر نپال و مالدیو جهت جلب توجه بیشتر جهانیانبه این معضل در اقدامی نمادین جلسه کابینه دولت را در ارتفاعات اورست و در عمق آبهای اقیانوس هند برگزار نمودند . در همین راستااعتراضات گسترده ای در اطراف محل برگزاری نشست و شهرهای بزرگ ادامه داشت تا کشور های صنعتی و ثروتمند را ملزم به امضاء واجرای مفاد کامل این پیمان بر اساس خواسته هایشان بنمایند . اما با توجه به شرایط حاکم بر نشست و نزدیک شدن به روزهای پایانیامیدها کم کم به یأس تبدیل م ی شد و آمریکا به کمک هم پیمانان خود می خواست پییش نویس سند سیاسی را در این نشست به امضابرساند و آن را به جای سند زیست محیطی تحمیل جامعه جهانی بنماید . در نهایت 25 کشور صنعتی و در حال توسعه پیش نویس وتوافق نامه نهایی را مخفیانه تنظی م و امضاء نمودند و به دیگر کشورها این اجازه داده شد که آن را رد یا قبول کنند . این امر سبب شدفعالان محیط زیست و سازما ن های غیر دولتی شرکت کننده آن را را یک شکست بزرگ برای جهان ارزیابی کنند. آژانس بین المللی انرژیهشدار داده بود شکست کنفرانس کپنهاگ سالانه 500 میلیارد دلار هزینه بر اقتصاد جهان ضربه وارد خواهد کرد

کلیدواژه ها

کپنهاگ، تغییرات آب و هوا، گازهای گلخانه ای، گرم شدن زمین، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.