بررسی ارتباط بین سیگنالهای اقلیمی و خشک سالی هواشناسی در اقلیم هایخشک استان کرمان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خشکسالی و تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: NCDCC01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 999
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه تاج الدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

احمد فاتحی مرج

استادیار مرکز تحقیقات کم آبی و خشسالی

علی سلاجقه

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مریم حسین پور

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کم آبی و خشکسالی

چکیده

خشک سالی یکی از بلایای طبیعی است که سالانه در مناطق مختلفی از جهان اتفاق می افتد و با حرکت بسیار آرام و کند خود درطول چند سال باعث وارد آوردن خسارات شدید اقتصادی در مناطق متفاوت میشود. این پدیده در کشور ایران به علت آب و هواییخاص با احتمال وقوع بالاتری و دوره طولانی تر رخ میدهد. کرمان یکی از مناطقی است که در چند سال اخیر به شدت تحت تاثیراین پدیده قرار گرفته است. بررسی خشکسال یها معمولاً بر اساس دادههای تاریخی و محلی انجام میشود. در این تحقیق از مجموعهدادههایی غیر از داد ههای تاریخی یا محلی استفاده شده است. سیگنالهای اقلیمی یکی از تاثیر گذارترین پارامترهایی است که درمقیاس جهانی بر پارامترهای آب و هوایی در اغلب مناطق کره زمین بشمار میروند. بررسی تاثیر این سیگنالها بر بارش یکی ازموضوعات تحقیقاتی است که بسیاری از پژوهشگران در سطح جهان به آن می پردازند. در این تحقیق، به بررسی تاثیر سیگنالهایبر بارندگی اقلیم های خشک استان کرمان پرداخته شد. MEI, NAO, NINO1,2, NINO3, NINO3,4, NINO4, SOI اقلیمی3 و 12 ماهه تهیه شده استفاده شد. سپس به بررسی ، نیز به عنوان نمایه بارندگی که به صورت 1 (SPI) از شاخص بارش استانداردMEI, NINO3.4, NINO و سیگنال های اقلیمی پرداخته شد. نتایج نشان داد که سیگنال های اقلیمی , 4 SPI همبستگی شاخصبیشترین تاثیر را بر نوسانات بارندگی در مناطق خشک استان کرمان دارند

کلیدواژه ها

کرمان، اقلیم خشک،SPI خشک سالی، سیگنال های اقلیمی، شاخص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.