انتخاب مناسبترین مجموعهی بهسازی خاک در حفاری مکانیزهی تونل خط 7متروی تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TUSE-2-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1092
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن بخشنده امنیه

دانشیار گروه معدن دانشگاه کاشان

محمدصابر زمزم

دانشجوی دکترای تخصص دانشگاه کاشان

سید احسان موسوی

کارشناس فنی تونل خط ۷ متروی تهران

صادق طریق ازلی

دانشجوی دکترای تخصصی زمین شناسی مهندسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

امروزه از تونلسازی سپری در مقیاس گسترده برای حفر تونلهای شهری در خاکهای نرم و کمعمق استفادهمیشود. تونلزنی با EPB نیازمند بهسازی خاک است و قابلیت اجرای آن برای خاکهای فاقد چسبندگی نیزافزایش یافته است. انتخاب مناسبترین مجموعهی بهسازی نیاز به بررسیهای دقیقی دارد تا بتوان مشخصاتخاک بهسازی شده را تعیین و دادههای قابل اندازهگیری را مشخص نمود. انتخاب استراتژی مناسب برایبهسازی خاک در حین حفاری، شناسایی مخاطرات زمین را پر اهمیت جلوه میدهد تا با اطمینان بیشتر،تصمیمات مورد نیاز برای انتخاب نوع رفتار فیزیکی فوم و دیگر افزودنیها گرفته شود. دراین پژوهش، انتخابپارامترهای بهسازی با توجه به بررسیهای تئوری، آزمایشگاهی و میدانی صورت گرفته است. به منظوربهسازی خاک از سه نوع فوم متفاوت ) A ، B ، C ( استفاده شده که در آن فوم B )برای اهداف معمولی با پایداری متوسط( بیشترین طول مسیرتونل خط 5 متروی تهران را پوشش داده است. بررسیها نشان میدهد هر واحد خاکی با توجه به خصوصیات زمینشناسی و ژئوتکنیکی، نیازبه افزودنیهای خاصی دارد و پارامترهای بهسازی برای هریک از آنها متفاوت است. همچنین نتایج حاصل از مطالعات تئوری با نتایجمشاهدات میدانی بسیار به هم نزدیک بوده، ولی با نتایج حاصل از مطالعات آزمایشگاهی متفاوت است. بهسازی مناسب خاک مسیر تونلموجب کاهش گشتاور، سایش، چسبندگی و نفوذپذیری شده و بهبود کنترل خاک را به همراه دارد.

کلیدواژه ها

سپر فشار تعادلی زمینبهسازی خاکنسبت تزریق فومنسبت انبساط فومغلظت مادهی کفسازنسبت تزریق پلیمر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.