بررسی تاثیر کمک کاتالیست و الکترو ندهنده خارجی بر سینتیک پلیمریزاسیون HDPE

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC11_511
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی قافله باشی زرند

دکتری مهندسی پلیمر، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، شرکت ملی صنایع پترو

سیدمحمدمهدی مرتضوی

کارشناس ارشد مهندسی پلیمر، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران،

محمد نجفی

دانشجوی دکتری مهندسی پلیمر، دانشکده مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی ام

وحید حدادی اصل

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشکده مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی امیرکبی

چکیده

پلیمریزاسیون پل یاتیلن سنگین با استفاده از کاتالیست THT در فشار 1 بار و دمای 60 درجه سانتیگراد بصورت نیم هپیوسته و در یک راکتور ١ لیتری بصورت دوغابی انجام پذیرفت. در این مطالعه اثر کمک کاتالیستهای مختلف شامل تر یاتی لآلومینیم(TEA) و تر یایز وبوتی لآلومینیم (TiBA) و گون ههای مختلف الکترو ندهنده شامل د یاست رها (فتالاتها) شامل د یاتی لفتالات، د یایز وبوتی لفتالات، د یایز وهپتی لفتالات، منواستر (اتیل بنزوات) و ترکیبات سیلان بر سینتیک پلیمریزاسیون بررسی گردید. مشاهده شد با افزایش غلظت کمک کاتالیست نسبت به تیتانیم سرعت پلیمریزاسیون افزایش یافته و بعد از رسیدن به یک مقدار بهینه سرعت پلیمریزاسیون کاهش م ییابد. ترکیب تر یایز وبوتی لآلومنیوم نیز نسبت به تر یاتی لآلومنیوم دارای بازده و سرعت پلیمریزاسیون بالاتری م یباشد. همچنین اثر الکترو ندهنده خارجی بر سرعت پلیمریزاسیون بررسی گردید و مشخص شد با افزایش غلظت الکترو ندهنده خارجی نسبت به آلومینیم سرعت پلیمریزاسیون و همچنین پلیمر تولید شده کاهش م ییابد. در حالیکه با افزیش غلظت الکترون دهنده خارجی اندازه ذرات پودر پلیمر بزرگتر گردیده و دارای یک نقطه بهینه م یباشد و با افزایش بیش از حد غلظت الکترو ندهنده خارجی رشد ذره متوقف گردیده و از روند نزولی پیروی م یکند.

کلیدواژه ها

سرعت پلیمریزاسیون- کاتالیست زیگلر-ناتا- الکترو ندهنده خارجی- کمک کاتالیست- پل یاتیلن سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.