بررسی فشار بهینه تزریق پشت پوشش بتنی در تونل سازی مکانیزه در زمین نرم خاکی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس ملی علوم معدنی
- کد COI اختصاصی: ICMSM01_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 824
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی معدن دانشگاه شاهرود
استادیار گروه معدن، سمنان؛ شاهرود؛ میدان هفت تیر؛ بلوار دانشگاه؛ دانشگاه شاهرود؛ دانشکدهی مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک
چکیده
در این نمونه، نگهداری دائم فضای حفاری شده در روش سپر تعادلی فشار زمین با استفاده از قطعات پیش ساخته بتنی صورت میگیرد. از طرفی فضای خالی بین پوشش بتنی و زمین اطراف توسط تزریق دوغاب پر میشود. پرکردن با فشار موثر این فضای خالی نقش زیادی در کاهش نشست سطح زمین دارد. پس از رینگ گذاری جهت ایجاد یک توده مستحکم، چسبندگی بیشتر مابین سگمنت ها و خاک و همچنین کاهش نشست عملیات تزریق انجام میپذیرد. در این مقاله با تمرکز بر روی دو مقطع تونل خط 7 مترو تهران قطعه شرقی غربی، نشست حاصل از فشار تزریق با استفاده از روش عددی و مدل سازی سه بعدی اجزاء محدود (Plaxis3D Tunnel) مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای مدل سازی عددی فشار تزریق برای هر فشار سینه کار 5 حالت در نظر گرفته شده است؛ نتایج تحقیق نشان میدهد میزان فشار تزریق در کاهش نشست بسیار تاثیر گذار بوده وفشار بهینه تزریق، 0/5 بار بیشتر از فشار سینه کار است. افزایش فشار تزریق بیش از این تاثیر چندانی بر کاهش نشست ندارد. علاوه بر این رفتار نشست سطح زمین در مقاطع با روباره کم (H< 2D) هنگامی که تزریق اعمال نمی شود، با سایر حالات مدل سازی تزریق متفاوت است.کلیدواژه ها
تونلسازی مکانیزه؛ فشار تزریق؛ تونل مترو تهران؛ روش عددیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.