نظریه آشوب، انقلابی در ایجاد موج کارآفرینی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت بازرگانی با محوریت: کسب و کارهای کارآفرینانه و اقتصاد دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: BABEBKBE01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید علی زاده

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، مدرس دانشگاه پیام نور رودسر و

اردشیر شیری

استادیار گروه مدیریت دانشگاه ایلام

علی رضا خیری

دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی دانشگاه ایلام

محمد تابان

استادیار گروه مدیریت دانشگاه ایلام

چکیده

نظریه سیستمهای پیچیده و آشوب، اساس پارادایم دیگری است که حوزه مدیریت را نیز همچون دیگر حوزههای علمی تحت تأثیر اصول خود قرار داده است. نظریه پیچیدگی برای مدیران این پیام را دارد کهدوران مدیریت از طریق اهداف سلسله مراتبی یا از طریق منطق از پیش تعیین شده و کنترلهای دقیق، به سر آمده است. در شرایط آشوب و بینظمی، سیستمها دائماً بین جاذبههای مختلف در نوسان هستند (تعادلپویا) و گاه تغییرکوچکی باعث بروز تغییرات وسیع و ریشهای در سیستم میشود. برای مدیریت تغییر در سیستمهای پیچیده و آشوبناک، روشهای سنتی دیگر پاسخگو نیست و مدیران باید منطق تغییر در اینسیستمها را بیاموزند. از سویی نیز، دوران ما، عصر تغییرات سریع و پیچیدگی های روز افزون است . بنابراین یکی از راههای شناسایی فرصت و برخورد با این پیچیدگی ها، مفهوم کارآفرینی است. مقوله کارآفرینی به عنوان مؤثرترین نیروی بالقوه اقتصادی در تاریخ جهان، به صورت بحث انگیزی از حدود سه دهه گذشته تاکنون ظهور یافته و مطرح شده است؛ تا آنجایی که اندیشمندان آخرین الگوی توسعه را، توسعه مبتنی بر کارآفرینی قلمداد کردهاند. در این مقاله سعی برآن است تا به بررسی نظریه آشوب و نقش آن در ایجاد کارآفرینی بپردازیم

کلیدواژه ها

کارآفرینی، نظریه آشوب، اثر پروانهای، جاذبههای غریب، نظم غایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.