اثر بسترهای مختلف کشت بر روی خصوصیات مورفولوژیکی دو رقم توت فرنگی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_649
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1264
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
سیستم های کشت بدون خاک به دلیل افزایش عملکرد و حذف آلودگی های خاکی به سرعت در حال گسترش است. به منظور به دست آوردن بستر مناسب در این نوع سیستم ها، تحقیقات زیادی روی بسترهای رایج در کشت بدون خاک صورت گرفته. از آنجایی که اکثر بسترهای مورد استفاده در این سیستم وارداتی و پرهزینه می باشد بر آن شدیم تا با استفاده از منابع داخلی تحقیقی در این زمینه انجام دهیم. این آزمایش از مهرماه 1392 تا اواخر خرداد 1393 در گلخانه هیدروپونیک پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری مازندران واقع در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به اجرا درآمد. این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار انجام شد. تیمارهای این آزمایش شامل 9 بستر مختلف (مخلوطی از کمپوست ، پرلیت و سبوس برنج) و دو رقم توت فرنگی (سلوا و گاویتا) بود. صفات مورد بررسی تعداد برگ در زمان رشد رویشی و زایشی ، قطر طوقه در زمان رشد رویشی و زایشی و همچنین تعداد گل بود. نتایج نشان داد که برهمکنش بستر و رقم در تمامی صفات اندازه گیری شده در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. در بین بسترهای مورد مطالعه بستر حاوی سبوس برنج ، کمپوست و کوکوپیت به نسبت 1:1:1 اختلاف معنی داری با بستر شاهد نداشت و می توان این بستر را به عنوان جایگزین مناسبی برای پیت دانست.کلیدواژه ها
توت فرنگی، بستر کشت، سبوس برنج، کمپوست، کوکوپیت، سلوا، گاویتامقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.