کاربرد آنالیز مسیر جهت تجلیل عملکرد کنجد(Sesamum indicum L)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_419
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1248
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
هرچند آزمایش های مختلف جنبه های بسیاری از تاثیر کودها بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد را روشن کرده اما اثرات مستقیم و غیر مستقیم هر کدام از این اجزاء بر عملکرد دانه کنجد هنوز کاملا شناخته شده نیست . به منظور تعیین اثرات مستقیم وغیر مستقیم اجزای عملکرد کنجد بر عملکرد دانه این محصول آزمایشی مزرعه ای در قالب طرح کرت های کامل تصادفی با سه تکرار و ده تیمار شامل کودهای زیستی تتروکسین، بیوفسفر، بیوسولفور، ترکیب دوگانه و سه گانه زیستی و اروه، سوپر فسفات تریپل و ترکیب دوگانه و سه گانه (به همراه گوگرد عنصری) و شاهد انجام شد. نتایج حاصل از این آزمایش حاکی از همبستگی مثبت و معنی دار کلیه اجزای عملکرد کنجد به جز وزن هزار دانه بر عملکرد دانه بود. آنالیز مسیر نشان داد که تعداد کپسول در بوته بیشترین (0/651) و طول ساقه کمترین (0/018) اثر مستقیم را بر عملکرد دانه داشت. همچنین زیست توده در واحد سطح که حائز بیشترین ضریب همبستگی (0/97) و ضریب تبیین (0/94) با عملکرد دانه بود بیشترین اثر خود بر عملکرد را از طریق اثر غیر مستقیم خود بر عملکرد با اثر گذاری بر تعداد کپسول در بوته (0/262) اختلاف کمی با اثرات مستقیم تعداد دانه در کپسول (0/236) و زیست توده در واحد سطح (0/266) داشت و اثرات غیر مستقیم آن بر طول ساقه، تعداد کپسول در بوته و تعداد دانه در کپسول منفی بود. بنابراین با توجه به یافته های این پژوهش به نظر می رسد اقدامات مدیریتی و اصلاحی که منجر به افزایش تعداد کپسول در بوته می شوند بایستی مورد توجه تولید کنندگان کنجد و متخصصان اصلاح نباتات قرار گیرند.کلیدواژه ها
اثر غیر مستقیم، اثر مستقیم، دیاگرام آنالیز مسیر، ضرایب مسیر، همبستگی سادهمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.