امواج بلند ناشی از طوفان در دریای عمان
- سال انتشار: 1382
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس دینامیک شاره ها
- کد COI اختصاصی: CFD08_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5886
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک دریا
دانشیار موسسه ژئوفیزیک موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران،گروه فیزیک فضا
هیات علمی مرکز ملی اقیانوس شناسی
چکیده
امواج بلند مورد نظر امواجی هستند که دارای پریود بلند و در عین حال متفاوت از امواج جزر و مدی می باشند . مطالعه این امواج بلند در سواحل جنوبی ایران ،دریای عمان ، از نظر کشتیرانی و شیلات و غیره اهمیت زیادی می تواند داشته باشد بویژه هنگامی که با امواج جزر و مدی همراه می شوند . در غالب حرکت امواج بلند ساحلی ( امواج کلوین ) ، حرکات موجی با پ ریود بلند ناشی از طوفان ( نیروی واداشته جوی ) در دریای عمـان مطالعه و بررسی می شود . میباشد که گاهی منجر به پدیده های جوی ـ اقیانوسی β امواج کلوین در سواحل ناشی از اثر کوریولیس و در مناطق استوایی ناشی از اثر بارز در حرکات جو و اقیانوس ( مثل پدیده النینو ) می شوند . مطالعه مذکور نشان می دهد که تعداد یک یا دوپدیده ممکن است در سال رخ دهد که اغلب در فصلهای تابستان و بهار رخ می دهند کـه اح تمالاً با مونسون مقارن است نمونه پریود آنها دو تا چهار روز و دامنه آنهادرسواحل ایران ١٠ ـ ٤٠ سانتیمتر است . در اغلب امواج بلند نظیر امواج کلوین می توان تاثیر گذاری پیشینه آنها را در نواحی ساحلی توجیه نمود . د . و نوع موج بلند مشـاهده ـی شو دکه یک نوع آن موج کلوین و نوع دیگر آن که از غرب به شرق حرکت می کند در اثر حرکت کم فشارهای جوی است که به طـرف شرق حرکت می کنند . در این مطالعه خواص این امواج که از مطالعه تغییرات سطح آب برای مدت دو سال بدست آمده ، ارائه خواهد شد .کلیدواژه ها
موج بلند ، موج کلوین، موج غیر کشندی، طوفان ،خیزابمقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.