براهین اثبات وجود خدا از دیدگاه فیلون اسکندرانی و ملاصدرا
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
- کد COI اختصاصی: ICCRT01_0431
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3660
نویسندگان
دانشجوی دکتری دین پژوهشی دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب
دانشیار دانشکده الهیات دانشگاه تهران
چکیده
این مقاله در پی بیان آراء فیلون اسکندرانی، یکی از بزرگترین فیلسوفان، متکلمان و عارفان یهودی قرن اول میلادی، درمورد براهین اثبات وجود خدا، در کنار آراء ملاصدرا درباره موضوع مذکور است. فیلون و ملاصدرا معتقدند وجود خدابدیهی است و وجود برهان و استدلال را دلیلی بر تنبه و توجه به امر بدیهی می دانند. لذا براهین متعددی برای اثباتوجود خدا اقامه می کنند. ملاصدرا برای اثبات وجود خدا از دو نوع برهان استفاده کرده است. یعنی هم خدا را به واسطهمخلوقات به اثبات رسانده و هم سعی کرده است راهی را جهت اثبات وجود خدا به طور مستقیم و بدون واسطه مخلوقات،ارائه دهد. اما فیلون معتقد است که دانش نسبت به هستی خدا و طرق اثبات وجود خدا، همیشه بر اساس تفکر در دنیا وباواسطه مخلوقات امکان پذیر است. آنان در اقامه برخی از براهین تحت تأثیر آراء فیلسوفان یونان هستند. در این مقالهبراهینی که هر یک از دو اندیشمند مطرح کرده اند، بیان و بررسی می گردد.کلیدواژه ها
فیلون اسکندرانی ، ملاصدرا ، خدا، براهین اثباتمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.