نقش سیستم های کنترل هوشمند در توسعه فعالیتهای حمل و نقل

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: نهمین همایش حمل و نقل ریلی
  • کد COI اختصاصی: RTC09_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4024
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه شکری

چکیده

درعصر حاضر حمل و نقل یکی از عمده مسائلی است که در زندگی افراد جامعه نقش اساسی دارد. با توجه به اینکه حمل و نقل با مسائلی همچون: زمان، هزینه ی سوخت و ترافیک و آلودگی هوا و ایمنی و آسایش افراد که هر کدام به نوبه ی خود از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند، ارتباط مستقیمی دارد، بنابراین سعی بر اینست که با بکارگیری تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات (ICT) با جمع آوری اطلاعات و طراحی سخت افزار و نرم افزارهای مناسب، پارامترهایی همچون زمان، هزینه ی سوخت، ترافیک و آلودگی هوا و... را تا حد امکان کاهش داده و درمقابل مواردی چون ایمنی و آسایش و... را افزایش دهیم. سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS) پروژه ای است جدید و بسیار وسیع که این اهداف را دنبال می کند. مسایل و مشکلاتی که بر اثر شلوغی و ترافیک بوجود می آمد، باعث شد تحقیق در زمینه ی ITS شروع شود. این ترافیک سنگین خود در نتیجه ی افزایش موتورنیزه شدن، پیشرفت های صنعتی و افزایش شهرک های صنعتی، افزایش حمل و نقل بین مرکز شهر و حومه های آن ورشد جمعیت و تغییر در تراکم جمعیت افزایش یافته است. این ترافیک راندمان ساختار حمل و نقل را کاهش داده، درعوض زمان مسافرت، آلودگی هوا و مصرف سوخت را افزایش می دهند. نیاز به وجود امنیت درجامعه باعث شد فعالیتهای دولتی در زمینه ی ITS مخصوصا در ایالات متحده آمریکا با انگیزه ی بیشتری ادامه یابد و بسیاری از این سیستمهای ITS پیشنهاد شده در برگیرنده ی کنترل وسایل محرک جاده هاست که درامنیت جامعه نقش اصلی را ایفا می کند. ایجاد سیستمهای هوشمند حمل و نقل ITS یک زیرساخت مطلوب و مناسب جهت تحقق و دستیابی به اهداف متخصصین فراهم شده است.مدیریت و برنامه ریزی دقیق و کارآمد در حمل و نقل و ترافیک ، استفاده بهینه از منابع، کاهش صدمات و افزایش ایمنی و آرامش، کاهش هزینه و اثرات نامطلوب زیست محیطی، ‌کاهش مصرف انرژی و تأخیرهای ناخواسته در طول سفر و در نهایت جلب رضایت مسافرین و روانسازی جریان ترافیک و حمل و نقل، ‌همواره از مقاصد ومطلوبهای برنامه ریزان حمل و نقل در استفاده از ITS برشمرده می‌شوند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.