ارتباط میزان آب مصرفی با عملکرد سه رقم گلرنگ در دو تراکم مختلف

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT09_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا سیروس مهر

دانشجوی مقطع دکترای زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

محمدرضا شکیبا

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

هوشنگ آلیاری

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

محمود تورچی

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز.

چکیده

اعمال شیوه های صحیح آبیاری یکی از ارکان موفقیت کشت گلرنگ (Carthamus tinctorius) است. به منظور بررسی اثر رژیم های آبیاری و تر اکم بوته بر میزان آب مصرفی ارقام گلرنگ در منطقه تبریز یک آزمایش مزرعه ای طراحی و به صورت اسپلیت پلات فا کتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد . چهار سطح آبیاری در مراحل فنولو ژیک (I1= آبیاری کامل، I2= آبیاری تا مرحله R3 و I3= آبیاری تا مرحله R2 و I4= آبیاری تا مرحله R1) ، دو سطح تر اکم (D1= بیست بوته در مترمربع و D2= چهل بوته در مترمربع ) و سه رقم پاییزه (V2 ،L.R.V.51/51 =V1 = زرقان 279 و V3= ورامین 295) فاکتورهای آزمایش را تشکیل دادند . تجزیه واریانس داده هابرای عملکرد دانه نشان داد که تفاوت میانگین اثرات قطع آبیاری، رقم، رقم * قطع آبیاری و تر اکم بر عمل کرد دانه معنی دار بودند . رقم زرقان از نظر عملکرد دانه در سطوح اول و دوم آبیاری اختلاف معنی داری نشان ندادوبیشترین عمل کرد را تولید نمود . این رقم در سطح سوم قطع آبیا ری رتبه دوم را بخود اختصاص داد . تجزیه واریانس داده ها برای کارایی مصرف آب نشان داد که اثر ر ژیم آبیاری ، رقم و تر اکم برای کارایی مصرف آب در عمل کرد دانه معنی دار بود . در مقایسات میانگین ، سطوح رژیم آبیاری در یک گروه قرار گرفتند که با توجه به عملکرد دانه و رعایت اقتصاد آب ، سطح دوم ر ژیم آبیاری با مقدار ٤١٧٢ متر مکعب آب مصرفی و داشتن کارایی مصرف آب بیشتر نسبت به شاهد مناسب به نظر می رسد.میانگین ارقام زرقان و L.R.V در گروه بالاتر از رقم ورامین قرار گرفتند که علت مربوط به عمل کرد دانه ارقام بود . همچنین کارایی مصرف آب در تراکم ۴۰ بوته در متر مربع بیشتر بود.

کلیدواژه ها

آب مصرفی، عملکرد، گلرنگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.