مولفه های موثر بر پذیرش تجارت الکترونیک از سوی بنگاه های کوچک و متوسط در بخش کشاورزی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 7، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-7-25_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم یزدانی زنگنه

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه رامین-اهواز

بهمن خسروی پور

استادیار و مدیر گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه رامین-اهواز

چکیده

مطالعه حاضر از طریق بررسی عمیق کتابخانه ای ، عوامل موثر بر پذیرش تجارت الکترونیک به وسیله بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) در بخش کشاورزی را با هدف بیان اهمیت این عوامل بررسی می کند. دستیابی به اهدافی همچون توزیع عادلانه منابع در مناطق محروم، افزایش تولید و صادرات غیر نفتی، تقویت تحرک اقتصادی، تقویت کارآفرینی، اشتغال زایی و افزایش فرصت های شغلی بیانگر نقش بنگاه های کوچک در توسعه بخش کشاورزی است. در حال حاضر بنگاه های کوچک نقش اساسی در توسعه شاخص های اقتصادی دارند و بنابراین بهره گیری از شیوه های نوین انجام فرایند تجارت همچون تجارت الکترونیکی نقش بسیار موثری در پیشرفت و موفقیت این بنگاه ها در بخش کشاورزی خواهد داشت. در این رابطه تجارت الکترونیک باعث توانا شدن تجارت محصولات کشاورزی خواهد شد و بیش از هر فناوری دیگری با آن مطابقت پیدا خواهد کرد. نتایج این مطالعه نشان می دهد منافع زیادی از تجارت الکترونیک برای بنگاه های اقتصادی در شیوه های متنوعی چون تامین خدمات بهتر برای مصرف کنندگان ، یافتن تامین کنندگان و مصرف کنندگان جدید و بهبود کارایی فرایند تجرات وجود دارد. عواملی چون سازگاری، مزیت نسبی و افزایش آگاهی نسبت به سوددهی تاثیر بسزایی در پذیرش تجارت الکترونیک دارد. بنگاه های کوچک مقیاس بایستی توجه بیشتری به کاربرد فناوری های تجارت الکترونیک همانند شبکه های ارتباطی داشته و اطمینان حاصل کنند شیوه های کاری و فرهنگ سازمانی آنان با تجارت الکترونیک سازگاری دارد. در بهره گیری از منافع این فناوری لازم است میزان آگاهی در زمینه مزایای کاربرد تجارت الکترونیک به وسیله EMEها در بخش کشاورزی را توسعه بخشید و این افزایش آگاهی را می توان از طریق برگزاری کارگاه ها، سمینارها و دوره های آموزشی-ترویجی درباره تجارت الکترونیک به دست آورد.

کلیدواژه ها

اینترنت، پذیرش تجارت الکترونیک، بنگاه های کوچک و متوسط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.