محدودیت ها و موانع کاربرد بتن غلطکی RCC در روسازی راه ها(مطالعات موردی:پروژه راه دسترسی سد و نیروگاه رودبار لرستان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE08_0048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ذوقی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

شاهین اسکندرصفت

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

بدیهی است در نحوه طرح و تصمیم گیری در مورد انواع راههای درون و برون شهری و انتخاب نوع روسازی عوامل متعددی نظیر میزان و نوع بارگذاری، شرایط اقلیمی، درجه اهمیت راه، شرایط اجرایی، مصالح و امکانات در دسترس از جمله فاکتورهای تعیین کننده خواهند بود. اگرچه بمنظور هرچه بهینهتر نمودن و دوام هرچه بیشتر روسازی روشهای مستقل و متفاوتی برای هردو نوع روسازی صلب و انعطافپذیر ارائه شده و همچنین تلاشهای روزافزونی جهت افزایشکیفیت مصالح و موادافزودنی انجام گرفته؛ لکن آنچه در عمل مشاهده میگردد حاکی از عدم کفایت طرحهای مورد استفاده در بسیاری از طرحهای درون و برون شهری با شرایط خاصمی باشد که این امر علاوه بر تحمیل هزینههای قابل توجه ترمیم و نگهداری روسازی در مواردی نیز موجب کاهش شدید ایمنی راه ها میگردد. آنچه در این مقاله به آن پرداخته شده؛ بررسی نتایج حاصل از کاربرد بتن غلطکیRCC (Roller Compacted Concrete) به عنوان لایه رویه در روسازی راه دسترسی به سد و نیروگاه رودبارلرستان با مشخصات راه اصلی درجه 2 و ترمیم و بهسازی این مسیر میباشدکه در عمل علیرغم کنترل طرح اختلاط و اسلامپ بتن همچنان اجرای این بتن بامشکلات متعددی مواجه بوده است. با توجه به نتایج کسب شده مقاوت فشاری بتنهای روسازیRCC و نتایج حاصل از این بررسی؛ مشکلات و موانع اجرایی واطلاعات حاصل از ارزیابی وضعیتبلوکهای ترمیم یافته پس از گیرشنهایی بتن؛ حاکی از عدم موفقیتکاربرد این طرح به عنوان لایه نهایی روسازی در شرایط مورد استفاده و راه حلی برای ترمیم و بهسازی مسیر موجود می باشد

کلیدواژه ها

بتن غلطیRoller Compacted Concrete ، مقاومت فشاری، اسلامپ بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.