نقش باکتری های نمک دوست مولد پلیمر در پایداری خاکدانه
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: کنگره ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی
- کد COI اختصاصی: IBRC01_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 665
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استادیار گروه علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
ساختمان خاک عامل مهمی در افزایش عملکرد در گیاهان بشمارمی رود. واحد اصلی ساختمان خاک، را خاکدانه می نامند که شاملمواد جامد و منافذ است. خاکدانه تع یین کننده خصوصیات فیز کیی ومکان کیی خاک مانند نگهداری و حرکت آب، تهویه و دما است. بمنظوربررسی تاثیر باکتری های نمک دوست مولدپلیمر) پلی ساکارید( بر بهبودخصوصیات فیز کیی خاک) پایداری خاکدانه( آزمایشی بصورت فاکتوریلدر قالب طرح کاملا تصادفی شامل چهار سطح شوری ) 2،4 ، 8 و 16 دسیزیمنس بر متر( و چهار سطح باکتری) 2,Tp1،Tp2،Tp1 و بدون باکتری(طراحی شد. بمنظور انتخاب باکتری های برتر جهت تلقیح از 35 باکترینمک دوست مولد پلیمر جداشده از خاک شور براساس آزمون مقاومت بهخشکی و مقدار پلیمر در نهایت دو باکتری برتر Tp1،Tp2 انتخاب شدندکه درصد بهینه نمک برای رشد باکتری Tp1 و Tp2 بترتیب ) 5- 0 و5-15 درصد ) NaCl می باشد. جمعیت باکتری ها برای تلقیح) )cfu/ml109 * 1/1 بوده است و بعد از 2ماه انکوباسیون پایداری خاکدانه با قطر1-2 میلی متر با دستگاه الک تر(کمپر ورسنا، 1986 ( اندازه گرفته شد.پایداری خاکدانه با افزایش شوری تا 8دسی زیمنس بر متر افزایش معنیداری از نظر آماری نشان داد که در اثر تلقیح با باکتریهای 2,Tp1،Tp1این افزایش چشمگیرتر بوده است ولی در شوری 16 پایداری خاکدانهبدلیل تاثیر منفی نمک کاهش یافته که تلقیح با باکتری 2,Tp2، Tp1سبب افزایش جزیی در آن شده است که از نظر اماری معنی دار نبودهاست.کلیدواژه ها
باکتری، پایداری خاکدانه، پلی ساکاریدمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.