ارزیابی نحوه و روند انتشار آلاینده های هوا در فرآیند ولکانیزاسیون لاستیک (شناخت، پیشگیری، کنترل)

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC09_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه مرادزاده

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی شریف

جلال الدین شایگان

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی شریف

محمد سلطانیه

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

آلاینده های هوا یکی از مسائل مشکل ساز زیست محیطی و تاثیر گزار بر سلامت کارگران در صنعت لاستیک است. هر آمیزه لاستیکی حاوی دهها نوع ماده شیمیایی مختلف اس ت. انتشار این مواد حین فرآیند و نیز محصولات جانبی که در حین گرمادهی در فرآیند ولکانیزاسیون لاست یک ایجاد می شود مخلوط پیچیده ای از آلایندهها تولید م یکند که شناسایی آنها و منبع تولید کننده شان کار چندان سادهای نیست. با توجه به طیف اصلی آلایند هها در این صنعت، بعد از تحقیقات اولیه و شناخت مسئله، از هوای یک شرکت تولید قطعات لاستیکی نمون هگیری شد و نم ونه ها مورد آنالیز قرار گرفت تا بتوان بطور نمونه، تقریبی از کیفیت و کمیت این آلاینده ها در صنعت لاستیک بدست آور د. در این تحقیقات مشخص شد که در آلاینده های انتشار یافته از فرآیند پخت لاستیک عمدتاٌ سه گروه ۱- آمینهای آروماتیک ۲- هیدروکربنهای عطر چند حلق های ۳- نتیروز آمینها مهمتری نها هستن د. همچنین سهلترین و امکان پذیرترین روش کنترل، روش پیشگرانه اس ت. با کنترل مناسب فرآیند م یتوان تا حد زیادی از تولید این آلاینده ها محافظت به عمل آورد و در مواردی جایگزین کردن مواد اولیه با انواع کم خطرتر و یا حتی تغییر فرآی ند (مثل عدم استفاده از حمام نمک یا استفاده از ولکانیزاسیون تابشی) راههای پیشنهادی برای کنترل آلودگی هاست. ضمن اینکه استفاده از سیستم تهویه مناسب و کارآمد و اطمینان از درست عمل کردن و رعایت نکات ایمنی فردی، سهم بسزایی در کاهش آلودگی ها و تاثیر آن بر سلامت افراد دارد.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، ولکانیزاسیون، دود و دم لاستیک، نیتروز آمینها، ذرات غبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.