اثر تامین مالی از طریق تسهیلات و اعتبارات بخش های منتخب اقتصادی بر تولید کالاها و خدمات صادراتی در اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IRFINANCE06_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پاتریس امیرخانی

کارشناس ارشد اقتصاد دانشکده مدیریت و اقتصاد واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

محمدرضا پازوکی

کارشناس ارشد اقتصاد دانشکده مدیریت و اقتصاد واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

عرضه و تولید محصولات یک کشور در دنیای امروز پا را از مرزهای سیاسی و جغرافیایی فراتر گذاشته، ضروری است صاحبان صنایع و تولیدکنندگان از روش های مختلف تامین مالی برای صادرات آگاه باشند. از این رو شناخت امکانات برای تامین مالی داخلی و خارجی به منظور فعالیت های تولیدی بخش خصوصی دارای اهیمت می باشد. از طرفی عدم شناخت از جذب منابع مالی و افزایش کیفیت محصولات تولیدی به گونه ای که قابل رقابت در بازارهای جهانی باشد باعث فقدان تناسب تولید، عرضه و تقاضا خواهد شد بهره گیری از روش های بهینه تامین مالی موتور حرکت برای تولید وجود سرمایه گذاری های قابل اطمینان می باشد. یکی از راهکارهای اندیشیده شده در این زمینه را می توان اعطای تسهیلات و اعتبارات توسط نهادهای تخصصی به بخش های غیردولتی نام برد. وجود مقررات دست و پاگیر دولتی، تحریم ها، ریسک بالای سرمایه گذاری و آموزش کافی در سطوح بالای تجاری موجب عدم جذب سرمایه هیا خارجی و به دنبال آن کم شده سرمایه گذاری در بخش های مختلف و کاهش تولید و صادرات خواهد شد. در داخل نیز فقدان منابع مالی مورد نیاز، بوروکراسی شدید و سرازیر شدن سرمایه به یک بخش خاص تولیدی (به طور مثال ساختمان) و در آخر عدم حمایت نهادهای مالی تخصصی باعث کم رمقی و بی رونقی در سایر بخش های تولیدی خواهد شد. در این مقاله به بررسی بخش های مختلف، راهکارهای افزایش حجم صادرات از طریق بهبود و بهینه سازی روش های تامین مالی نیز می پردازیم. رابطه بین تجهیز مالی (Finance) از طریق تسهیلات و اعتبارات اعطایی بر تولید کالاهای صادراتی و افزایش انگیزه و توان جذب سرمیاه ها، تا دریافت وجوه حاصل از صادرات این تولیدات می باشد. با استفاده از روش اقتصادسنجی ARDL در طی سال های 1376 تا 1387 نتایج به دست آمده نشان می دهد که رابطه مثبت معنی داری بین تسهیلات اعطایی به بخش صادرات بر تولید کالاها و خدمات صادراتی در ایران وجود دارد، رابطه مثبت معنی داری بین تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن بر تولید کالاها و خدمات صادراتی در ایران وجود دارد و رابطه مثبت معنی داری بین تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی بر تولید کالاها و خدمات صادراتی در ایران وجود دارد. و اینکه در بخش صادرات، مهم ترین عاملی که باید مورد توجه قرار گیرد پوشش ریسک صادرکنندگان از طریق موسسات داخلی مانند صندوق ضمانت صادرات ایران می باشد.

کلیدواژه ها

تامین مالی، کالاهای صادراتی، تسهیلات و اعتبار، ARDL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.