اثر سطوح مختلف پلیمر سوپر جاذب و شوری آب آبیاری بر ظرفیت نگهداشت خاک و تخلخل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER02_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه شکوهی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

سعید برومند نسب

استاد گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

امیر سلطانی محمدی

استادیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران

عبدالرحیم هوشمند

دانشیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

افزایش روزافزون بشر به مصرف آب باافزایش جمعیت و محدوده بودن منابع آب موجب شده بکارگیری روش هایی که راندمان مصرف آب در کشاورزی را بالا می برند از اهمیت ویژه ای برخوردار باشند. استفاده از پلیمرهای سوپر جاذب از جمله راهکارهایی است که بدین منظور می تواند مورد توجه قرار گیرد. این محصولات قادرند با افزایش ذخیره آب در خاک به هنگام نیاز گیاه آب خود را در اختیار ریشه ها قرار دهند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پلیمرهای سوپر جاذب بر میزان نگهداشت آب در خاک و تخلخل خاک در شرایط آزمایشگاهی در قالب طرح آزمایشی فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه سطح پلیمر سوپرجاذب .،3/0، 6/0 درصد وزنی سه سطح شوری آب آبیاری 6/2، 4 و 6 دسی زیمنس بر متر) و دو نوع پلیمر سوپر جاذب A200 ساخت پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و آکوازورب ساخت کشور فرانسه انجام شد پس از دو ماه آبیاری با دور آبیاری هفت روز نمونه برداری به منظور اندازه گیری تخلخل و رطوبت در نقاط فشاری مختلف انجام شد نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد با افزایش میزان پلیمر مورد استفاده تخلخل و میزان رطوبت در حد ظرفیت زراعی در خاک مورد نظر افزایش یافت و تفاوت بین سطوح مورد استفاده و نمونه شاهد در سطح پنج درصد معنی دار بود اگرچه رطوبت درحد پژمردگی دائم در تیمارهای حاوی سوپر جاذب نسبت به نمونه شاهد افزایش داشت اما از نظر آماری در سطح پنج درصد معنی دار نبود تفاوت بین دو نوع پلیمر مورد استفاده و اثر متقابل شوری و سطوح اعمال سوپر جاذب نیز در سطح پنج درصد معنی دار نبود

کلیدواژه ها

پلیمرسوپرجاذب ، آبیاری ، تخلخل ، ظرفیت نگهداشت ، لومی شنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.