ارزیابی محل دفن مرکزی زباله های شرق استان گلستان (زون شرقی ) براساس شاخص الکنو در سال 90- 89

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH15_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 781
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ذبیح اله یوسفی

دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

سید مجتبی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط

چکیده

سابقه و هدف : خطرات زیست محیطی ناشی از سوء مدیریت مراکز دفن زباله ، یکی از مشکلات اساسی کشور است این موضوع به ویژه دراستان های شمالی و برخی مراکز بزرگ جمعیتی ابعاد گسترده و پیچیده ای پیداکرده است این در حالی است که اصول و معیارهای مهندسی وزیست محیطی در مورد دفن پسماندها در بسیاری ازمحل های دفن رعایت نمی شود و روش دفن، اغلب به صورت غیر اصولی و غیر بهداشتی است یکی از این مخاطرات درجایگاههای دفن زباله، نشت و نفوذ شیرابه است که علاوه بر آلودگی شدید میکروبی، با ورود سموم دفع آفات، کودهای شیمیایی درکشاورزی ، فلزات سنگین مثل جیوه، کروم، کادمیوم، سرب و آرسنیک، وارد منابع آبی می شود که خطرات آلودگی منابع آبی و خاکی را خواهد داشت. روش تحقیق : این مطالعه بر روی سایت شرقی زباله استان گلستان و با هدف تعیین وضعیت جایگاه محل دفن زباله براساس شاخص های اقلیمی و هیدروژئولوژی انجام گردید. در این تحقیق براساس شاخص های اقلیمی، هدایت هیدرولیکی ، عمق آب زیرزمینی، جنس خاک منطقه (شاخص الکنو) محل دفن زباله مورد بررسی دقیق علمی قرار گرفت. نتایج : نتایج نشان داد در سال 1389 در سایت شرقی زباله استان گلستان 34628 تن زباله دفن شده است. مطالعه نشان داد متوسطبارندگی سالیانه منطقه 525/5 میلی متر، متوسط فاصله کف محل دفن زباله از سطح آبهای زیرزمینی 14/66 مترو جنس خاک ازنوع لوم رسی است. مقایسه این اعداد با شاخص الکنو نشان داد محل دفن زباله براساس معیارهای شاخص قابل قبول می باشد. نتیجه گیری و بحث: اگر چه این شاخص به تنهایی نمی تواد به عنوان یک برنامه ریزی نهایی درارزیابی اماکن دفن مورد استفاده قرار گیرد ولی با رعایت ایتمهای این شاخص می توان از آلودگی زیست محیطی بخصوص آلودگی آبهای زیرزمینی جلوگیری نمود.

کلیدواژه ها

محل دفن، زباله ، الکنو، گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.