مقایسه اثربخشی گندزداهای اپی مکس S و SC برروی عفونت های بیمارستانی در بخش های مراقبت های ویژه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH15_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیم امینی تپوک

کارشناس ارشد بهداشت محیط، بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

محمد امین ولیزاده حسنلویی

متخصص بیهوشی - فلوشیب مراقبت های ویژه، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

حسن خرسندی

دکتری بهداشت محیط، استادیار دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

نیما حسینی جزنی

دکتری میکروبیولوژی، دانشیار دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

چکیده

سابقه و هدف : عفونتهای بیمارستانی از علل مرگ و میر، ناخوشی، اتلاف هزینه و افزایش مدت اقامت بیماران در بیمارستان ها می باشد . استفاده صحیح و اصولی از گندزداها و ضدعفونی کننده ها نقش مهمی درکاهش این عفونت ها دارند. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر بخشی ضدعفونی کننده های اپیمکس S و SC در بخشهای مراقبت های ویژه می باشد. روش تحقیق : این مطالعه بعنوان یک طرح کاربردی و از نوع تجربی آزمایشگاهی می باشد که طی آن در مجموع 400 نمونه کشت به مدت 4 ماه و هفته ای سه نوبت ا زخرداد تا پایان شهریور ماه 1390 از وسایل و تجهیزات پزشکی در بخش های مراقبت های ویژه جهت بررسی اثربخشی ضد عفونی کننده های اپیمکس S و SC درمراحل قبل و بعد از ضدعفونی جمع آوری شند. نمونه ها برروی محیط آگار خوندار کشت داده شد و با استفاده از تست های افتراقی و بیوشیمیایی مورد تشخیص قرار گرفتند . نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرارگرفت. نتایج : در این مطالعه 200 نمونه کشت قبل از گندزدایی، از بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه جمع آوری شده ودرصدی باکتری های یافت شده به شرح زیر بودند : 29/2% استافیلوکوکوس آرئوس، 40% استافیلوکوکوس ساپروفیتوکوس؛ 18/17% کلبسیلا و 6/17% E.coli، و 4/34% استافیلوکوکوس اپیدرمیس و 2/17% پروتئوس و 82 مورد از نمونه ها بدون باکتری بودند با زمان تماس 30 دقیقه و غلظت 1% گندزدای اپی مکس SC ، تنها کلبسیلا و استافیلوکوکوس ساپروفیتوکوس گزارش شدند. در زمان تماس 10 دقیقه و غلظت 1% اجی مکس S ، کلبسیلا و E.coli توانستند رشد نمایند. نتیجه گیری: اثر بخشی ضدعفونی کننده های مورد بررسی برروی باکتری مورد نظر متفاوت بوده و اختلاف معنی داری در اثر بخشی آنها مشاهده گردید (P< 0/05)

کلیدواژه ها

عفونت بیمارستانی ، گندزدایی - بخش های ویژه بیمارستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.