تلفیق فرایند ازن زنی کاتالیزوری با فرایند کربن فعال بیولوژیکی بستر سیال (FBR) در حذف پیش ساز تری هالومتان ها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH15_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قربان عسگری

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی همدان

عبدالمطلب صید محمدی

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

سابقه و هدف : حذف تری هالومتانها به علت اثرات سرطانزایی کبد، مثانه وکلیه و تاثیر بر سیستم عصبی از جمله مهمترین دغدغه های بهره برداران و مسئولین تامین آب شرب، از مهمترین روش ها برای پیشگیری از تشکیل تریهالومتانها، حذف پیش سازهای تری هالومتانها از منابع آب آشامیدنی است. در این مطالعه تلفیق فرایند ازن زنی کاتالیزوری با فرایند تصفیه بیولوژیکی در راکتور بستر سیال برای حذف ترکیبات پیش سازی تری هالومتانها استفاده شده است. روش تحقیق : در مرحله اول این مطالعه تجربی ازکربن فعال به عنوان کاتالیزور در فرایند ازن زنی برای حذف اسید هیومیک استفاده شد. تاثیر کاتالیزوری کرین فعال و پارامترهای موثر در فرایند ازن زنی کاتالیزوری (PH، دوز کاتالیزور و تاثیر عوامل رباینده رادیکال ) مورد بررسی قرار گرفت . در مرحله مطالعه از یک راکتور که در مقیاس آزمایشگاهی طراحی ساخته شده بود به عنوان کربن فعال بیولوژیک استفاده شد. ستون بستر سیال از جنس پلکسی گلاس و به شکل استوانه ای به ارتفاع 150 سانتی متر و قطر داخلی 7 سانتی متر ساخته شد. راکتور بستر سیال که با میزان 800 گرم گرانول کربن فعال پرشده بود، در ابتدا با آب خام تهیه شده از رودخانه کرج به منظور تامین میکروبهای اولیه راه اندازی شد و بعد از 2 ماه، آب خام و آب خروجی از راکتور ازن زنی کاتالیزور با نسبت مساوی مخلوط و وارد سیستم شد و این روند به مدت یک ماه ادامه یافت و در ماه چهارم آب ورودی به سیستم شامل 25% آب خام و 75% نمونه های ازن زنی شده بود. در ماه پنجم آب ورودی به سیستم فقط شامل آب ازن زنی شده بود که به مدت 3 ماه این روند ادامه داشت. بعد از پایدارسیستم تاثیر زمان ماند در راکتور کربن فعال بیولوؤیکی در حذف کل کربن آلی، کربن کربن آلی قابل تجزیه بیولوؤیکی ، UV*254 و شاخص رنگ مورد بررسی قرار گرفت درمرحله راه اندازی و بررسی پایداری سیستم آزمایش شمارش صفحه ای باکتریهای هتروتروفیک و تعیین جرم میکروبی انجام شد. همچنین در مراحل مختلف از بستر با میکروسکوپ الکترونی SEM تهیه شد. نتایج نشان داد فرایند ازن زنی کاتالیزوری در PH برابر 8، دوزکاتالیزور 2گرم در لیتر و زمان واکنش 15 دقیقه بیشترین تاثیر را در حذف اسید هیومیک دارد و 85% از شاخص جذب ماراء بنفش در طول موج 254؛ 99% شاخص رنگ و 25% کل کربن آلی را حذف می کند. نتایج حاصل فرایند تلفیقی نشان داد 54% کل کربن آلی حذف شده و غلظت تری هالومتانها به کمتر از استاندارد های تعیین شده می رسد . نتیجه گیری و بحث: با توجه به نتایج این مطالعه ، تلفیق فرایند ازن زنی کاتالیزوری با فرآیند های کربن فعال بیولوژی بستر سیال می تواند استانداردهای ارائه شده درخصوص محصولات جانبی کلرزنی را تامین کند.

کلیدواژه ها

فرایندهای اکسید اسیون پیشرفته ، ازن زنی کاتالیزوری ، تصفیه بیولوؤیکی ، اسید هیومیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.