کارافرینی سازمانی و میزان تاثیر ساختار سازمانی بر روی آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس اقتصاد و مدیریت کاربردی با رویکرد ملی
  • کد COI اختصاصی: TOROUD01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کنعانی کاشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی دانشکده مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت ایران

بنت الهدی ورمزیار

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی دانشکده مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

تغییرات سریع محیطی شرایط جدید را برای سازمان های کنونی ایجاد کرده است. در این بین کارافرینی سازمانی را می توان از جمله عوامل مهم برشمرد که تاثیر بسزایی در موفقیت و رشد اقتصادی بنگاه ها و حتی کشورها دارد. تفکر کارافرینی و استفاده از آن در سازمان ها امری اجتناب ناپذیر تلقی می شود. همانگونه که تولد و مرگ سازمان ها به بینش و بصیرت و توانایی موسسین آن بستگی دارد, رشد و بقای آن ها نیز در گرو عواملی نظیر خلاقیت و نوآوری منابع انسانی آن ها می باشد. اگر مدیران, برنامه ریزان و کارکنان سازمان کارآفرین باشند فرصت های اقتصادی را بهتر درک کرده و قادرند از منابع موجود به منظور نوآوری استفاده بهتری نمایند. پرورش و تقویت روحیه کارافرینی در سازمان مستلزم فراهم آوردن بستری مناسب می باشد, ساختار و تشکیلات سازمانی یکی از بسترهای مناسب ایجاد کارافرینی سازمان می باشد. در واقع ساختار سازمانی را می توان از جمله عوامل تاثیرگذار بر ایجاد کارافرینی سازمانی دانست. در این پژوهش سعی شده است که رابطه بین ساختار سازمانی و کارافرینی سازمانی مورد بررسی قرار گیرد. فرضیه اصلی پژوهش این است که بین کارافرینی سازمانی و ساختار سازمانی رابطه معنا داری وجود دارد.فرضیه های فرعی پژوهش عبارتند از: وجود رابطه ی معنی دار بین رسمیت و کارافرینی سازمانی, تمرکز و کارافرینی سازمانی و همچنین پیچیدگی و کارافرینی سازمانی .نتیجه تحقیق حاکی از آن است که ساختار سازمانی مناسب باعث افزایش کارافرینی خواهد شد.

کلیدواژه ها

کارافرینی سازمانی , ساختارسازمانی , رسمیت , پیچیدگی , تمرکز ,توسعه سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.