مولفه های محیطی تاثیرگذار در ارتقاء تعاملات اجتماعی در محلات مسکونی معاصر بارویکرد به فرهنگ ایرانی- اسلامی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IAU02_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2272
نویسندگان
استادیارتمام وقت دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز
استادیارتمام وقت دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز
دانشجوی رشته معماری کارشناسی ارشد دانشگاه هنر اسلامی تبریز
چکیده
امروزه افزایش فردگرایی و از دست رفتن معنای محله منجر به ایجاد گره ها و فضاهای شهری، که تنها درگیر حمل و نقل روزمره هستند، شده است. بررسی پیشینه فضاهای شهری گذشته نشان می دهد که محلات مسکونی به خوبی پاسخگوینیازها و تعاملات جاری در شهرها بوده اند، به این ترتیب انتظار می رود محلات مسکونی معاصر نیز بتوانند به عنوان بستر حضور جمعی شهروندان، عامل نزدیکی بیشتر افراد بوده و تامین کننده تعاملات اجتماعی آنان باشند. هدف از این پژوهشبازشناسی مولفه های محیطی تاثیرگذار در اجتماع پذیری محلات مسکونی ایرانی-اسلامی معاصر است که منجر به گسترشروابط اجتماعی، رشد فردی و تقویت اهمیت جامعه و دلبستگی افراد به محله می شود و تا آنجا که مناسب و شایسته فرهنگ توصیه شده اسلام است، خواهد شد. « امت » ایرانی-اسلامی است و با اشاره به مفهوماین نوشتار جهت پاسخگویی به این سوال که چگونه و با چه موءلفه هایی می توان به مکانهایی در محلات مسکونی معاصر دست یافت که نه تنها تعاملات اجتماعی و زندگی جاری امروزه را پذیرا باشند، بلکه برخاسته از فرهنگ ایرانی- اسلامی هم باشد، همچنین دعوت کننده و ارتقاءدهنده تعاملات اجتماعی نیز باشند؟ در گام اول با روش تحلیلی توصیفی و با استفاده ازادبیات موضوع به ارائه مولفه های محیطی تاثیرگذار در تعاملات انسانی می پردازد. درگام دوم به بازشناسی این مولفه ها در پیشینه معماری و شهرسازی اسلامی ایران می پردازد. درنهایت در خصوص امکان تحقق پذیری آموزه های پیشینه محلات در محلات مسکونی معاصر، به ارائه راهکارهایی می پردازدکلیدواژه ها
محلات مسکونی، تعاملات اجتماعی، امت، فرهنگ ایرانی اسلامیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.