تأثیر مدیریت تلفیقی بر کنترل علف های هرز مزارع ذرت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED05_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید لطفی ماوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تاکستان، ایران

محمدعلی باغستانی

استاد موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز

اسکندر زند

استاد موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز

چکیده

به جهت بررسی امکان مدیریت تلفیقی علف های هرز در مزارع ذرت، آزمایشی دو ساله در قالب طرح کرت های دو بار خرد شده و طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی سال های 88-1387 در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل کنترل زراعی در دو سطح خشکه کاری و هیرم کاری در کرت های اصلی، کنترل مکانیکی در سه سطح شاهد بدون کولتیواسیون، یک بار کولتیواسیون و دو بار کولتیواسیون در کرت های فرعی و کنترل شیمیایی در پنج سطح کاربرد آلاکلر + آترازین بر اساس دز توصیه شده، میزان کاهش یافته آلاکلر + آترازین به میزان 25، 50 و 75 درصد کمتر از دز توصیه شده و شاهد بدون کاربرد علفکش در کرت های فرعی بودند. طی مراحل رشد و پس از اعمال تیمارهای آزمایش، زیست توده علف های هرز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد روش هیرم کاری سبب کاهش معنی دار بیوماس علف های هرز شد. در بین تیمارهای کنترل مکانیکی، انجام دو بار کولتیواسیون در کنترل علف های هرز برتری نشان داد. مقایسه تیمارهای کنترل شیمیایی نشان داد که دزهای کامل (100 درصد) و دز کاهش یافته (75 درصد) علف کش های آزمایشی در اغلب موارد از کارایی یکسانی برخوردار بودند و هر دو آنها نسبت به شاهد بدون مصرف علفکش برتری نشان دادند. بررسی نشان داد که در بسیاری از موارد اثرات دو بار کولتیواسیون شبیه مصرف علفکش به میزان 75 درصد دز توصیه شده بود.

کلیدواژه ها

هیرم کاری، کولتیواسیون، علفکش، وزن خشک هرز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.