بررسی نقش پاداش در اثربخشی استراتژی های قیمت گذاری مواد معدنی؛ مطالعه موردی سنگ آهن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_1964
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس افضلی ننیز

سرپرسن مهندسی فروش شرکت معدنی وصنعتی گل گهر سیرجان، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی استراتژیک، دانشگاه پیام نور قشم

محسن طاهری مقدر

استادیار بخش مهندسی معدن دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

مواد معدنی استراتژیک ترین کالاها در ادوار مختلف تاریخ به شمار می روند. امروزه، پیشرفت های تکنولوژیک و نیاز روز افزون به این مواد باعث اهمیت بیش از پیش آنها شده است. کشور ایران با دارا بودن حدود 3% از مواد معدنی جهان و داشتن تنوع در حداقل 10 نوع ماده معدنی، یکی از غنی ترین کشورهای جهان به شمار می رود. ازاین رو، اتخاذ استراتژی های مناسب در راستای بهره برداری هر چه بهتر از این منابع بسیار ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق ، تفاوت مقوله های فروش و بازاریابی مواد معدنی با سایر کالاها بررسی شده است. در ادامه ضمن بررسی استراتژی های قیمت گذاری کالاها، استراتژی های مناسب قیمت گذاری برای بازار مواد معدنی مشخص شده است. همچنین تغییر سیستم قیمت گذاری جهانی سنگ آهن از قراردادهای بلند مدت به قراردادهای فصلی بررسی شده است. استحصال عیار بالاتر ماده معدنی لازمه اش هزینه های سنگین فرآوری آن است. لذا اخذ قیمت بالاتر، یعنی قیمت پایه بعلاوه مبلغ پاداش، معقولانه است. در سال های اخیر بدلیل کاهش عیار آهن ذخایر سنگ آهن و منافع حاصل از عیار بالاتر آهن برای شرکت های فولادسازی، سبب افزایش اهمیت پاداش کیفیت سنگ آهن شده است. در بخش پایانی مقاله، روش های اخذ پاداش بابت ارائه ماده معدنی با کیفیت بهتر مرور شده و روش محاسبه پاداش با اعمال ضریب به بهای واحد آهن به عنوان بهترین روش محاسبه پاداش پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

ماده معدنی، فروش، قیمت، قیمت گذاری، استراتژی های قیمت گذاری، سنگ آهن، پاداش کیفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.