شناسایی وآسیب شناسی عوامل مدیریتی و سازمانی موثر بر فساد اداری - مالی در سازمان های دولتی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_1022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عظیمی

کارشناس مسوول بودجه، فوق لیسانس مدیریت دولتی، شرکت برق منطقه ای مازندران

حمید نورعلی دخت

معاون مالی و پشتیبانی، فوق لیسانس مدیریت دولتی، شرکت برق منطقه ای مازندران

چکیده

فساد اداری مالی بر اساس تعریف آن دسته از فعالیت های کارکنان مسئولان دولت را شامل می شود که اولاً به منافع عمومی لطمه بزند و ثانیاً هدف از انجام آن،رساندن فایده به عامل (کارمند) یا به شخص دیگر باشد. روش تحقیق،همبستگی از نوع پیمایشی و نوع پژوهش توسعه ای بوده، ابزار پژوهش پرسشنامه واز طریق روایی محتوا و آزمون تحلیل عاملی مورد تایید قرار گرفته است. روش نمونه گیری، از نوع نمونه برداری هدفمند بوده و پرسشنامه ها در بین 934 نفر از نمونه های آماری مشتمل بر مدیران و کارشناسان ذیربط فساد اداری - مالی در سازمان های دولتی موجود در مراکز استان های اصفهان و زنجان توزیع گردیده است با توجه به هدف اصلی پژوهش با استفاده از نرم افزار AMOS، میزان تاثیر عوامل مدیریتی و سازمانی بر فساد اداری - مالی در سازمان های دولتی بررسی گردید. نتایج نشان داد که در سازمان های دولتی در بین عوامل سازمانی، نظام پرداخت، بستر کنترل و نظارت، ارتباطات، جرایم و قوانین فساد، گروه های غیررسمی، شفافیت، اطلاع رسانی و پاسخگویی، قوانین و مقررات اداری و عوامل روانی به عنوان 3 عامل تعیین کننده سازمانی موثر بر فساد اداری - مالی و در بین عوامل مدیریتی، ضعف مدیران در رهبری و هدایت، نظارت و کنترل و بسیج منابع و امکانات به عنوان 9 عامل تعیین کننده مدیریتی موثر بر فساد اداری - مالی قرار دارند. در نهایت الگوی عوامل موثر بر فساد اداری - مالی طراحی گردید.

کلیدواژه ها

شناسایی، آسیب شناسی، فساد اداری مالی، سازمان های دولتی، عوامل مدیریتی و سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.