نبی مکرم (ص) و امامان (ع) و آموزش کارآفرینانه قرآن کریم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_491
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جابر نوبخت وند

کارشناسی ارشد کارآفرینی گرایش آموزش و ترویج، دانشگاه تهران و دانشجوی علوم قرآنی، دانشکده تربیت مدرس مشهد

وحیده نیکونام طوسی

کارشناسی ارشد مطالعات زنان، دانشگاه الزهراء تهران

چکیده

موضوع بررسی آموزش قرآن کریم توسط پیامبر اکرم (ص)، یکی از موضوعات مهم در عرصه ی آموزش قرآن، علوم قرآنی و معارف اسلامی به شمار می رود. آموزش، عبارت از فعالیت هایى است که به منظور ایجاد یادگیرى در یادگیرنده، از جانب آموزگار یا معلم طرح ریزى مى شود و بین آموزگار و یک یا چند یادگیرنده، به کنش متقابل جریان مى یابد. یکی از اهداف آموزش و ترویج کارآفرینی تحریک انگیزه ها در افرادی است که دارای خصوصیات کارآفرینانه می باشند. شناخت این افراد از تواناییهای خود و آگاهی دادن در این زمینه و برانگیختن آنها از اصلی ترین وظایف آموزش کارآفرینی است. از آنجایی که انگیزه به عنوان مهمترین عامل در انجام هر کاری است بنابراین باید زمینه های لازم برای ایجاد انگیزه در افراد را فراهم کرد. نبی اکرم (ص) همزمان با تنزیل تدریجی آیات، ابلاغ و قرائت آن ها برای مردم، قرآن را به افرادی که خواهان یادگیری آن بودند، آموزش می دادند. پیامبر اکرم (ص) با شناخت کامل و همه جانبه ای که از ماهیت قرآن و اهداف نزول آن داشت و با در نظر گرفتن وضعیت همه مخاطبان قرآن روش خاصی را در آموزش کارآفرینانه بنیان نهاد. ساختار اصلی نظام کارآفرینانه، آموزشی - ترویجی قرآن را شنیدن و بازگو کردن پس از شنیدن تشکیل می دهد که مطابق فطرت همه انسان هاست.

کلیدواژه ها

سیره پیامبر (ص)، سیره امامان (ع)، آموزش قرآن، آموزش، آموزش کارآفرینانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.