رابطه کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی در کارکنان بانک صادرات(مورد مطالعه غرب استان مازندران)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_469
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 710
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود کیاکجوری

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، دکترای مدیریت

مهدی خداپرست

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

سید جواد مرتضوی

عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس دکترای امار

چکیده

هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی در کارکنان بانک صادرات بر اساس مدل والتون (مورد مطالعه غرب استان مازندران) می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ نوع روش یک تحقیق توصیفی پیمایشی و از حیث هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری این تحقیق را 420 نفر از کارکنان بانک صادرات (غرب استان مازندران) تشکیل می دهد، برای تعیین حجم نمونه در این تحقیق از جدول مورگان استفاده شده است که با توجه به این جدول حجم نمونه 201 نفر تعیین گردید. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. و همچنین از دو پرسشنامه تعهد سازمانی توسط مودای، استیرز و پورتر و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون (1973) استفاده شد، در تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که: بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان رابطه وجود دارد (0/497 = r) بین وابستگیاجتماعی با تعهد سازمانی کارکنان رابطه وجود دارد. (0/707 = r) بین انسجام اجتماعی بر تعهد سازمانی در کارکنان رابطه وجود دارد. (0/595 = r) بین تأمین فرصت رشد و امنیت مداوم بر تعهد سازمانی در کارکنان رابطه وجود دارد. (0/587 = r) بین توسعه قابلیت های انسانی بر تعهد سازمانی در کارکنان رابطه وجود دارد. (0/643 = r) بین فضای کلی زندگی بر تعهد سازمانی در کارکنان رابطه وجود دارد. (0/64 = r) بین قانون گرایی بر تعهد سازمانی در کارکنان رابطه وجود دارد. (0/156 = r).

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی، مدل والتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.