بررسی ژئوشیمیایی رسوبات کربناته سازند کنگان: کاربردی برای تعیین مینرالوژی اولیه و تعیین مرز پرمو- تریاس در خلیج فارس

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI10_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نواب خدائی

دانشکده علوم زمین, دانشگاه شهید بهشتی

محمدحسین ادابی

دانشکده علوم زمین, دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

سازند کنگان با ضخامتی معادل ١١٥ متر به عنوان بخشی از بزرگترین مخزن کربناته در خلیج فارس محسوب میشود. مطالعات پتروگرافی و رخسارهای این سازند نشاندهنده این است که سازند مذکور متشکل از ١٢ رخساره میکروسکوپی است که در قالب ٥ کمربند رخسارهای شامل بالای جزرومدی, بین جزرومدی, لاگون, سد و دریای باز, محیط رسوبی سازند کنگان را تشکیل میدهد. توالی این سازند در میدان پارسجنوبی یک توالی کربناته- تبخیری است. افقهای مخزنی این سازند در ارتباط مستقیم با تغییرات رخسارهای است. بررسی ژئوشیمیایی (عناصر اصلی و فرعی) کربناتهای این سازند نشاندهنده مینرالوژی اولیه آراگونیتی است که تحت تاثیر دیاژنز متائوریک در یک سیستم بسته دیاژنتیکی قرار گرفته است. همچنین تغییرات روند عناصر فرعی و نسبت آنها در طول سازند مزبور و نیز در محل مرز دالان- کنگان نشاندهنده یک تغییر آشکار در روند این عناصر بین سازندهای دالان و کنگان است که میتوان آن را به عوامل دیاژنتیکی و رخسارهای نسبت داد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.