بررسی مقدار اسانس و ترکیبات گیاه مرتعی - داروئی Dracocephalum kotschyi در رویشگاه های مختلف استان مازندران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حسنی

کارشناس ارشد علوم مرتعداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، ایران

مهدی فرح پور

دکتری علوم مرتعداری، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، ایران

محمد مهدوی

دکتری علوم مرتعی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، ایران

لیلا حسنی

کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی، مدرس مدعو دانشگاه پیام نور مرکز محمودآباد و کارشناس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، ایران

چکیده

گیاهان داروئی جایگاه خاصی در درمان و تهیه دارو دارند. در تحقیق حاضر، مقدار اسانس و ترکیبات موجود در گونه داروئی گیاه Dracocephalum Kotschyi در سه رویشگاه استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت. پوشش گیاهی، از طریق پیمایش صحرائی و نمونه گیری تصادفی و توسط ترانسکت - پلات، صورت گرفت. مقدار اسانس از اندام های هوایی گیاه Dracocephalum Kotschyi در سه رویشگاه هزار جریب بهشهر، گدوک سوادکوه و بلده نور جمع آوری گردید. ترکیبات موجود در اسانس گیاه از طریق تجزیه و تحلیل کروماتوگرام و میانگین بازده اسانس گیاه Dracocephalum Kotschyi در مناطق مورد مطالعه توسط ضریب همبستگی پیرسون، با استفاده از نرم افزار SPSS بدست آمد. نتایج نشان داد بالاترین میزان بازده اسانس گیاه مذکور در ارتفاع 2800 متر به بالای مراتع ییلاقی بوده است. همچنین بیشترین درصد ترکیب جداسازی شده در منطقه هزار جریب بهشهر مربوط به آلفا پینن (23/73 درصد) و کمترین درصد مربوط به سیلوسیفون (1 درصد) بوده است. این در حالی است که در منطقه گدوک سوادکوه بیشترین ترکیب مربوط به آلفا پینن (22/16 درصد) و کمترین درصد مربوط به ترکیب ترانس اکسیدلیمونن (1/12 درصد) و در منطقه بلده نور، بیشترین درصد مربوط به ترکیب لیمونن (46/75 درصد) و کمترین آن مربوط به ترکیب سیکلوهگزن (1/01 درصد) است.

کلیدواژه ها

اسانس، استان مازندران، گیاه داروئی Dracocephalum Kotschyi

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.