کانهزائی پلیمتال گرمابی در کانسار آیقلعهسی (جنوبشرق تکاب)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI10_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1848
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شیرخانی

بخش زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس

نعمت اله رشیدنژادعمران

بخش زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس

مجید قادری

بخش زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

کان هزائی پل یمتال آ یقلع هسی، در فاصله ۳۰ کیلومتری جنو بشرق شهرستان تکاب و در زون ساختاری ارومیه- دختر قرار گرفته است. قدیمیترین سن گهای منطقه، اسلیت، فیلیت و شیستهای سبز- خاکستری به سن کرتاسه هستند که توسط مسکوویتگرانیت قبل از ائوسن قطع شدهاند. بر روی واحد شیستی و مسکوویتگرانیت، تناوبی از تو فهای آندزیتی، توف برش، گدازههای آندزیتی و تراکیآندزیتی، ماسهسنگ و کنگلومرا به سن ائوسن قرار میگیرد. واحد غالب در محدوده معدنی، سکانسی از سن گهای رسوبی ترشیری (الیگومیوسن) است که عمدتاً از سیلتستون، ماس هسنگ دان هریز، با مقادیر کمتری گلسنگ و کنگلومرای دان هریز تشکیل شده است. آخرین فاز ماگمایی در منطقه، به صورت گدازههای تراکیتی ظاهر شده، که در بخش شمالی معدن رخنمون یافته است. سن گهای میزبان در معدن متروکه آیقلعهسی، به سن پلیوسن، شامل سابولکانیکهای داسیتی، ریوداسیتی و لیتیکتوف ریولیتی م یباشند. مه مترین بخش کانیزائی در آیقلعهسی، رگههای سیلیسی- سولفیدی است. این رگهها در طول گسلی با امتدادN30E جایگزین شدهاند. پار اژنز کان یها شامل اسفالریت، گالن، پیریت، کالکوپیریت و تتراهدریت است که با دگرسان یهای آرژیلی، سریسیتی، سیلیسی، پروپیلیتی، کربناتی و ژاروسیتی همراه م یباشند. کان هزائی پل یمتال آ یقلع هسی، بر اساس موقعیت تکتونیکی، نوع تود ههای میزبان، پاراژنز، دگرسانی، محتوای فلزی و ساخت و بافت، در رده ذخایر تیپ اپ یترمال قرار م یگیرد.

کلیدواژه ها

کانه زائی پلی متال، اپی ترمال، آی قلع هسی، تکاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.