تحلیل آماری از وضعیت روزهای برفی با استفاده از تحلیل خوشه ای (مطالعه موردی: شهرستان شهرکرد)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی تغییرات اقلیم و مهندسی توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CCASD01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد مزیدی

دانشیار جغرافیای طبیعی دانشگاه یزد

راضیه نادری بنی

دانشجوی کارشناسی ارشدآب وهواشناسی کاربردی دانشگاه یزد

مریم جهانگیری

دانشجوی کارشناسی ارشدآب وهواشناسی کاربردی دانشگاه یزد

چکیده

این تحقیق جهت بررسی تعداد روزهای برفی برای مشخص کردن ماهایی که تعداد بیشتری از روزهای برفی را دارند صورت گرفته شده تا از میزان خسارات ناشی از برف در این ماه ها جلوگیی شود. با استفاده از داده های مربوط به فراوانی روزهای برفی ایستگاه سینوپتیک شهرکرد (2005-1955) خصوصیات زمانی و روزهای برفی با روش آماری مورد مطالعه قرار گرفته است و از روش تحلیل خوشه ای ادغام بر حسب روش پیوند متوسط با معیار فاصله اقلیدسی برای طبقه بندی ماهانه روزهای برفی استفاده شده است. این تحقیق نشان داد که ماه های ژانویه، فوریه، دسامبر و مارس دارای بیشترین فراوانی روزهای برفی هستند. و خط روند برای ماه هایی که روزهای برفی داشتند (ژانویه، فوریه، مارس، نوامبر و دسامبر) برای سالهای (2005-1955) ترسیم شد و این نتیجه حاصل شد ه در همه ماه ها به غیر از نوامبر، در سالهای اخیر تعداد روزهای برفی افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

برف، تحلیل خوشه ای، خط روند، شهرستان شهرکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.