بررسی نقش ابزارهای فناوری اطلاعات در پیاده سازی اثربخش سیستم های مدیریت دانش با استفاده از تکنیک تحلیل شکاف (مطالعه موردی : شرکت ایران خودرو)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 22، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJIE-22-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجعفر تاریخ

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

رحمت میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات ، دانشگاه شیراز

نغمه الوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات ، دانشگاه شیراز

چکیده

در این تحقیق ، ابتدا با مطالعه منابع مختلف شکاف های پیاده سازی سیستم های مدیریت دانش شناسایی شده اند و براساس چارچوب 6 شکاف ارائه شده توسط لین و تی سنگ ، وضعیت هریک از این شکاف ها با استفاده از آزمونهای آماری و به کارگیری نرم افزار اس پی اس اس در شرکت مورد بررسی قرار گرفت تا براساس نتایج به دست آمده تعیین گردد که با وضعیت موجود این شرکت در روند پیاده سازی سیستم مدیریت دانش خود دچار مشکل می گردد یا اینکه زمینه پیاده سازی این سیستم برای شرکت تاحد قابل قبولی فراهم می باشد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که شکاف های مدیریت دانش در شرکت به چشم می خورد و به منظور پیاده سازی موفق این سیستم لازم است که پیش از اقدام به پیاده سازی تاحدودی به وضعیت این شکاف ها رسیدگی گردد. براساس نتایج به دست آمده و دلایل رخداد هریک از شکاف ها تلاش گردید تا با استفاده از بازارهای فناوری اطلاعات سعی در کمینه نمودن اثر هریک از آنها نمائیم. با توجه به دلایل رخداد هریک از شکاف ها لیستی از ابزارهای فناوری اطلاعات مناسب به طور کلی تهیه گردید. پس از آن به شناسایی ابزارهای داخلی شرکت پرداخته شد تا با بررسی عملکرد آنها تعیین گردید آیا می توان با نحوه عملکرد فعلی آنها در شرکت و یا تغییر نحوه کاربری آنها ، میزان تاثیر این شکاف ها را به حداقل ممکن رساند. در نهایت براساس چارچوب انتخابی و لیست ابزارهای فناوری اطلاعات شرکت ، چارچوب مناسب ارائه گردیده است .

کلیدواژه ها

ابزارهای فناوری اطلاعات ، سیستم های مدیریت دانش ، شکافهای مدیریت دانش ، تحلیل شکاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.