برنامه ریزی استراتژیک توسعه شهر بجستان با استفاه از مدل ANP,SWOT

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک
  • کد COI اختصاصی: ICSM10_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1001
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اجزا شکوهی

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرحیم رهنما

دانشیاردانشگاه فردوسی مشهد

جواد ارفعی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و بنرامه ریزی شهری

چکیده

امروزه شهرها با توجه به رشد جمعیت با مشکلات زیادی همچون فقر شهری،حاشیه نشینی،الودگیهای محیط شهری،بیکاری،...روبرو هستند،از طرف دیگر طرح های شهری نیز به دلایل گوناگون ساختاری قادر به حل این مشکلات نمی باشند،و با توجه به مشکلات لاینحل موجود متخصصین شهری به سمت طرح های راهبردی و استراتژیک سوق پیدا کرده اند.بسیاری از شهرهای جهان در حال توسعه،عملکردی بسایر ضعیف تر از ظرفیت بالقوه ی خود دارند.این در نتیجه ی از دست دادن جمعیتشان و به کار گیری توسعه غیر منطقی برای منطقه شان دارای عملکرد ضعیفی هستند. برنامه های موجود شهری که در قالب تهیه طرح های جامع و تفصیلی مطرح هستند چون بیشتر کالبدی ،ایستا و سنتی بوده و در تدوین انها ابعاد اجتماعی اقتصادی و مدیریتی لحاظ شده است،پاسخگوی نیاز های فعلی شهر نیستند و چون در عمل غیر قابل انعطاف ،طولانی مدت و در نهایت قابلیت اجرایی ندارند میزان تحقق اهداف پیش بینی شده انها بسیار ناچیز هست.لذا گذر از برنامه های جامع شهری به سمت برنامه ریزی استراتژیک با توجه به خاصیت ترکیبی ،انعطاف پذیر بودن و پویایی ان در جهت حل مسایل و مشکلات و سازگاری ان با تحولات اینده ضروری است. برنامه ریزی استراتژیک می تواند ابزار کلیدی در رویا رویی با معضلات شهری و دستیابی به اینده بهتر )اقتصادی،اجتماعی،محیطی و ..( محسوب گردد. در برنامه ریزی استراتژیک اصولا براساس رویکرد سیستمی اهداف و مقاصد طرح های توسعه و عمران با توجه به نیازهای واقعی شهر شهروندان امکانت و محدودیت های توسعه و عمران و اثرات درونی و بیرونی انها در بلند ومدت تعیین می گردد.با توجه بهه این هدف این مقاله انتخاب استراتژی مناسب توسعه جهت ارتقا توانایی شهر برای بهره گیری بهینهاز توان های محیطی خود می باشد.روش تحقیق بر حسب هدف،روش تحقیق کاربردی و شیوه ی مطالعه بر حسب روش و ماهیت،تحقیق توصیفی تحلیلی می باشد.برای گرداوری اطلاعات از روش کتابخانه ای،اسنادی،روش مشاهده مستقیم و پرسشنامه و مصاحبه استفاده شده است.بر اساس نتایج تحقیق،استراتژیهای WT به عنوان استراتژی برتر و استراتژی های گروه WO به عنوان جایگزین انتخاب شده اند.

کلیدواژه ها

طرح جامع،برنامه ریزی استراتژیک،مدل ANP ،استراتژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.