مدلسازی تزریق آب در دی سوپرهیتر مولد بخار نیروگاه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس سالانه بین‌المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME22_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد ستاره

دانشگاه صنعتی شریف

محمد حسن سعیدی

دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

دی سوپرهیتر یکی از تجهیزات مهم نیروگاهی میباشد که عملکرد آن بر عملکرد و راندمان نیروگاه تأثیر مهمی دارد، به همین دلیل باید عوامل مؤثر بر عملکرد آنرا شناسایی کرد. با استفاده از دی سوپرهیتر، دمای بخار سوپرهیت خروجی از بویلر پایین آورده میشود تا به حدمورد نیاز برسد. اگر دمای بخار سوپرهیت خیلی زیاد باشد موجب سوختن لوله های سوپرهیتر میشود که بسیار خطرناک است. بخار برای تولید توان و فرآیند عملیاتی استفاده می شود. توربین به دماهای بالا و بخار سوپرهیت برای بیشترین کارایی نیازمند است. درحالی که کاربردهای فرآیندی به دماهای پایینتر، نزدیک نقطه اشباع نیاز دارند. هدف مقاله مدلسازی دی سوپرهیتر ونتوری و بررسی تأثیر اندازه قطر قطرات، قطر لوله دی سوپرهیتر بر دمای بخار دی سوپرهیت میباشد. در ابتدا مروری بر انواع دی سوپرهیترها و نحوه کارکرد آنها انجام میشود و در ادامه معادلات حاکم بر فاز پیوسته (بخار سوپرهیت) و فاز گسسته (قطرات آب) بیان شده و شرایط مرزی و چگونگی کوپل شدن معادلات به یکدیگر توضیح دادهمیشود. معادلات حاکم در دیدگاه اویلری- لاگرانژی نوشته شده و سپس روشی برای حل معادلات فاز گسسته ارائه میشود. نتایج نشان میدهد که با افزایش قطر لوله ورودی، قطر گلوگاه ونتوری و قطر انتهائی ونتوری حداکثر طول تبخیر قطرات کمتر میشود و با افزایشدمای قطره، سرعت تزریق قطره و اندازه قطرات، حداکثر طول تبخیر قطرات بیشتر میشود. همچنین با افزایش قطر قطرات از 10 میکرون به 30 میکرون، طول تبخیر قطرات حدوداً 1/5 برابر میشود.

کلیدواژه ها

دی سوپرهیتر ونتوری، قطره، دیدگاه اویلری- لاگرانژی ، فاز پیوسته، فاز گسسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.